Ontdek de 3 populairste apps om een vreemde taal te leren [2023]

Taal

beste taal apps overzicht

Inhoudsopgave

Ik zal het niet ontkennen. Een taal-app downloaden had ik eerder moeten doen.

Een nieuwe skill leren is gewoon tof! Het leren van een vreemde taal kan een uitdaging zijn, maar met taal-apps wordt het een stuk eenvoudiger en leuker. En ik was het ook verplicht aan mijn collega’s van het vertaalbureau om een nieuwe taal te leren.

Dit zijn de belangrijkste punten uit dit blog: 

  • Dit zijn de meest populaire taal-apps: Memrise, Babbel en Duolingo
  • Memrise: speels en gebruiksvriendelijk, 90 talen
  • Babbel: visueel en auditief leren, 13 talen, betaald abonnement
  • Duolingo: spelenderwijs leren, interactieve community, notificaties
  • Taal-apps: leren op eigen tempo, handig voor zakenreizen en vakanties

Dit zijn de 3 beste apps om een taal te leren

de 3 beste taal apps van 2023

Er zijn verschillende apps voor het leren van een vreemde taal. Het zijn online taalcursussen die je met je smartphone altijd bij de hand hebt. Een keer downloaden en je bepaalt zelf wanneer je aan de slag gaat. Super handig als je geen tijd hebt voor een ‘echte’ cursus.

Wil je een vreemde taal leren zonder absurde bedragen neer te leggen? Dan zijn deze taal-apps interessant voor jou.

In dit blog worden de drie populairste taal-apps besproken: Memrise, Babbel en Duolingo.

Elk van deze apps heeft zijn eigen unieke benadering van het leren van talen, waarbij ze inspelen op verschillende leerstijlen.

  • Memrise biedt een speelse, quiz-achtige benadering
  • Babbel combineert beeld en geluid voor effectief leren
  • Duolingo biedt een game-gebaseerde leerervaring met interactieve community-ondersteuning

Deze apps zijn handig voor vakanties en zakenreizen, zodat je kunt communiceren en jezelf verstaanbaar kunt maken.

Memrise: bekroonde taal app

Memrise is een innovatieve taal-app die het leren van meer dan 90 verschillende talen leuker en toegankelijker maakt door een speelse en interactieve benadering. De app biedt korte, boeiende lessen, quizzen en opdrachten die aanvoelen als een game en gebruikt ezelsbruggetjes en geheugentechnieken om woorden en zinnen te helpen onthouden. Memrise heeft een gebruiksvriendelijke interface, een breed lesaanbod en is zowel online als offline te gebruiken.

Memrise is gratis te downloaden op iOS- en Android-apparaten, met optionele betaalde abonnementen (Memrise Pro) voor extra functies zoals videomateriaal, moeilijkere lessen en gepersonaliseerde leerplannen. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play, waardoor het een toegankelijke keuze is voor gebruikers die hun taalvaardigheden willen verbeteren.

De app heeft een moderne lay-out, houdt het simpel en is gebruiksvriendelijk. Je kiest je onderwerp, volgt een les en sluit af met een toets. Memrise heeft een breed lessenaanbod en is offline te gebruiken.

Babbel: in drie weken een basisgesprek voeren

Babbel is een effectieve taal-app die gebruikers helpt om in korte tijd een nieuwe taal te leren, met als doel om binnen drie weken een basisgesprek te kunnen voeren. De app biedt lessen in 13 verschillende talen en combineert beeld, geluid en tekst om het leren aantrekkelijk en intuïtief te maken.

Hoewel de app in het Engels is, blijkt Babbel voor veel gebruikers met een basisniveau Engels goed te gebruiken.

Babbel is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en kan worden gedownload in de App Store en Google Play. De eerste les is gratis, en een jaarabonnement met toegang tot meer en moeilijkere lessen kost 4,99 euro per maand. De app is een uitstekende keuze voor gebruikers die een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak zoeken om een nieuwe taal te leren.

Babbel heeft voor 13 talen een aparte app ontwikkeld, met als opvallende talen het Russisch, Indonesisch en Turks. Iedere les duurt ongeveer 10 minuten en de app biedt verschillende onderwerpen.

Doe je zaken in Zweden? Door een woordje Zweeds te spreken scoor je punten.

Iedere eerste les is gratis. Bevalt Babbel je goed en wil je next level skills? Bij het afsluiten van een jaarabonnement krijg je toegang tot meer en moeilijkere lessen. Een jaarabonnement kost 4,99 euro per maand.

Babbel is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Duolingo: de populairste app voor het leren van een taal

Duolingo is zonder twijfel de populairste app voor het leren van een vreemde taal. De makers van Duolingo weten dat het leren van een vreemde taal tijd (en vaak geld) kost. Net als de makers van Memrise hebben ze hier slim op ingespeeld door een app te ontwikkelen die meer op een game lijkt dan op een taalcursus. De aanpak van Duolingo werkt motiverend. Je scoort punten bij het halen van een les en je kunt het samen met je vrienden doen.

Duolingo is een gebruiksvriendelijke taal-app die het leren van een nieuwe taal leuk en toegankelijk maakt. De app benadert taalonderwijs als een game, waardoor gebruikers tijdens het spelen nieuwe woorden en zinnen oppikken. Duolingo begint met basislessen en bouwt deze geleidelijk op, waarbij de app zich aanpast aan de leerstijl van de gebruiker, wat zorgt voor een persoonlijke en motiverende leerervaring.

Duolingo maakt gebruik van verschillende lesmethoden, zoals het koppelen van woorden aan afbeeldingen en het oefenen van uitspraak met behulp van spraakherkenning. Gebruikers krijgen tijdens de game vier levens, of hartjes, die ze verliezen bij ieder fout antwoord. Dit element stimuleert de motivatie om het beter te doen en maakt het leerproces boeiend. Bovendien kunnen gebruikers samen met vrienden leren en toegang krijgen tot het Duolingo-forum, waar ze vragen kunnen stellen en eerdere discussies kunnen nalezen.

Duolingo is gratis te gebruiken en beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten, te downloaden via de App Store en Google Play. De app biedt optionele in-app aankopen voor extra functies, zoals Duolingo Plus, dat advertenties verwijdert en extra voordelen biedt. Duolingo stuurt gebruikers meldingen om hen te herinneren aan de volgende les, wat hen aanmoedigt om consistent te blijven oefenen en hun taalvaardigheid te verbeteren.

Lees ook: 7 grappige feiten over de Poolse taal die je nog niet wist.

Een vreemde taal leren moet leuk blijven

Memrise, Babbel en Duolingo zijn populaire taal-apps die een leuke, toegankelijke leerervaring bieden. Deze apps zijn ideaal voor vakanties, zakenreizen en alledaagse communicatie in een vreemde taal.

Met de taal-apps Memrise, Babbel en Duolingo wordt het leren van een vreemde taal niet alleen toegankelijker, maar ook leuker. Of u nu op vakantie gaat of internationaal zaken doet, deze apps helpen u om uw taalvaardigheden te verbeteren op een manier die bij uw leerstijl past. Ontdek welke app het beste bij u past en begin vandaag nog met het leren van een nieuwe taal.

Hoe leuker je het leren van een vreemde taal vindt, hoe makkelijker je feeling krijgt met de taal en hoe sneller je nieuwe woorden opslaat. Kies daarom een taal-app die je leuk vindt en die past bij je leerstijl.

Nederlanders zijn altijd al internationaal gericht geweest. Nederlandse ondernemers doen zaken in Duitsland en Polen. We passen ons makkelijk aan en vinden het zelfs leuk om een vreemde taal te leren spreken. Dit maakt een taal-app extra interessant. Taal-apps zijn handig voor op vakantie. Of om een toerist de weg wijzen. Toch aardiger om hem of haar de goede kant op te sturen.

 

Jouke de Jong

Jouke de Jong

Jouke is SEO specialist en storyteller. Als je verhaal te ingewikkeld is, luistert niemand. Je wilt laten zien dat jouw dienst het probleem van je klant oplost, in welke taal dan ook.