Content marketing bureau

Content is king en Machielsen is the queen of content

Besteed je content marketing uit. Onze content professionals en online copywriters nemen je al het werk uit handen. Content bureau Machielsen is er voor je: van strategie tot creatieve uitvoering.

 • Meer leads en omzet
 • Betrouwbaarheid uitstralen
 • Vindbaar zijn voor je doelgroep

Wat wil jij bereiken met je content marketing?

Content bureau uit Groningen
Content bureau gespecialiseerd in content
Content bureau Groningen
contentbureau voor inboud marketing
content bureau voor whitepaper
contentbureau Machielsen uit Groningen

Met een track record van bijna 30 jaar hebben we inmiddels best wel een toffe portfolio opgebouwd

1 op de 2 bedrijven laat kansen liggen op het gebied van content marketing…

Bedrijven die consistent en krachtig communiceren hebben een sterker imago, zijn winstgevender en hebben een groter marktaandeel.

Consistentie is de sleutel. Maar hoe kun je consistent zijn in al je online content? Allereerst door te weten wat de eigenheid en kracht van jouw organisatie is. Door een tone of voice te hebben die past bij wie je bent. Ook de uitvoering is belangrijk: regelmatig en via vaste kanalen naar buiten treden.

Contentbureau Machielsen maakt content strategieën en creatieve communicatie.

Wij geloven dat krachtige content voortkomt uit de kracht van jouw organisatie.

Met al jouw content laat je zien wie je bent en waar je voor staat.

De boodschap die je wilt overbrengen moet de ontvanger triggeren, inspireren en aanzetten tot actie. Dat doe je alleen door te communiceren vanuit het hart van je organisatie

Content bureau Machielsen maakt jouw content effectiever en doelgerichter door antwoord te geven op vragen als:

 • Wie is de doelgroep?
 • Wat voor content gaan we maken?
 • Welke kanalen zetten we in?
 • Hoe vaak gaan we communiceren?
 • Welke tone of voice sluit aan bij je doelgroep?
 • En de belangrijkste vraag: wie gaat het doen?
Neem contact op!

Allround content bureau: van strategie tot creatieve uitvoering

Met alleen een contentstrategie ben je er nog niet. Strakke planning en een creatieve uitvoering zijn minstens zo belangrijk. Voor veel organisaties zijn dit struikelblokken, er is te weinig tijd en degene die de blogs moet schijven heeft daar helemaal geen zin in, laat staan dat hij of zij daar goed in is.

Ons proces brengt jouw content in drie stappen naar een hoger niveau. Van strategie tot uitvoering.

Weten hoe het werkt?

Bloggen voor meer traffic

Bedrijven die actief bloggen genereren 3,5 x meer bezoekers

Tip: laat je blogs schrijven door Machielsen

Een contentstrategie geeft richting

“Met ons contentbureau helpen we bedrijven met allerlei content vraagstukken. Het vaststellen van doelstellingen is essentieel voor een organisatie, maar hoe ga je die doelstellingen waarmaken? Een contentstrategie geeft duidelijkheid en richting.” – Jouke de Jong

Contentbureau of content bureau Groningen

Content marketing onderzoeksfase

identiteit, doelgroep en doelstellingen

We gaan op zoek naar de kracht van jouw organisatie, jouw identiteit. Daarom beginnen we altijd met de vraag: wie ben je? Wat maakt jouw organisatie uniek? Het vinden van jouw kracht opent een wereld aan mogelijkheden, geeft energie en brengt creativiteit. We onderzoeken voor wie jij van belang wilt zijn en stellen jouw doelgroep vast. Om structuur aan te brengen in alle communicatie maken we gebruik van persona’s. Als laatst stellen we vast welke doelen jij met je organisatie wilt behalen en stellen KPI’s (key performance indicators) vast om resultaat te meten.

contentbureau werkwijze onderzoeken doelgroep
content marketing bureau - inbound leads

Content marketing strategie

Content kanalen en content planning

Tijd om de uitkomsten van de onderzoeksfase te vertalen naar een tastbare contentstrategie. De strategie geeft antwoord op vragen als: hoe gaan we onze doelgroep bereiken? En hoe gaan we onze doelstellingen behalen? Het eerste actiepunt is het vaststellen van een tone of voice die bij jou past.

Vervolgens onderzoeken we welke content kanalen een bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen en die aansluiten bij jouw doelgroep.  Daarna is het belangrijk om een goede planning te maken waarin we per kanaal opnemen wat we gaan communiceren en wanneer we gaan communiceren.

Content creatie

waardevolle en relevante content

Het creëren van goede content is een grote uitdaging die onze contentspecialisten met beide handen aangrijpen. We creëren content die écht voor jouw doelgroep geschreven is, vanuit de doelstellingen die we in de strategie hebben opgenomen. De content is relevant voor jouw doelgroep en geeft tegelijkertijd de eigenheid van jouw organisatie weer.

We maken alle soorten offline en online content voor je: blogs, social media updates, webteksten, persberichten, brochures, nieuwsbrieven, white papers en video’s.

Wij zorgen ervoor dat je onderscheidend vermogen doel treft.

content bureau uit Groningen

Machielsen is je gedroomde taalpartner

Vanuit het vertaalbureau hebben we onze schrijfdiensten uitgebreid; omdat we altijd al werkten vanuit de inhoud, ging dat min of meer vanzelf. Onze teksten en vertalingen zorgen voor hogere conversie.

Bij ons werken er altijd twee mensen aan een tekst, vaak zijn dat een SEO specialist en een copywriter. Een goede copywriter schrijft converterende webteksten die jouw doelgroep aanspreken. De SEO marketeer zorg ervoor dat je goed gevonden wordt.

We upgraden constant onze kennis, alleen al doordat we voor zo veel verschillende organisaties content creëren.

Content is king en Machielsen is the queen of content.

Iedereen heeft het over SEO, maar je website moet ook passen bij de organisatie. Afgezien van al die optimalisatie moet de eigenheid van de organisatie duidelijk naar voren komen op de site.

Want je wilt dat de bezoeker een goed gevoel krijgt bij het bekijken van je website en overgaat tot zaken doen. Laten wij er nou heel goed in zijn om teksten te schrijven waarin dat specifieke karakter tot uitdrukking komt.

Webteksten, blogs, SEO, nieuwsbrieven, columns, case studies… Jij vraagt, wij schrijven. Een eenmalige opfrisbeurt van je website of een abonnement waarbij we ervoor zorgen dat je elke maand verse content krijgt: alles kan.

Met de contentservice van Machielsen hoef je nergens meer om te denken.

Machielsen content king - Webteksten SEO laten schrijven

Kennismaken?

Content marketing bureau Machielsen =

 • Gespecialiseerd in geschreven content
 • Ervaren in B2B content creatie
 • Bedreven in SEO
 • Gericht op inhoud en effect