De enige vorm van marketing

De beste investering in digitale marketing

Het marketingbudget van je organisatie moet optimaal worden besteed. Je hebt duidelijke doelen: je wilt online beter gevonden worden, indruk maken bij je doelgroep en leads genereren. Goed uitgevoerde content marketing is de effectiefste manier om je doelen te bereiken. Waarom? Jouw klant zoekt alle informatie die hij of zij nodig heeft om een beslissing te nemen online. Met content marketing voorzie je in de informatiebehoefte van je klant. Veel bedrijven benaderen hun klanten met een achterhaalde tactiek.

 • Meer bezoekers en een hoger conversiepercentage
 • Effectiever en goedkoper dan alleen adverteren
 • Voorzie in de informatiebehoefte van je doelgroep
 • Versterk je merk met content marketing
 • Verbeter je vindbaarheid met SEO content
Direct starten met content marketing Wie zijn deze eindbazen?
Medewerkers van content bureau Machieslen

Dit zeggen onze klanten over ons

Tekstschrijver voor sterke teksten

Content marketing uitbesteed

We hebben onze content creatie uitbesteed bij content marketing bureau Machielsen. De content is effectief en de samenwerking is relaxed en professioneel.

Joost Kuhlmann – Stiply
Persoon vertelt over zijn ervaring met vertaalbureau Machielsen

Onze content partner

Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het heel simpel: wil je echt goede content marketing, hoogwaardige vertalingen en ook nog eens een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen.

Archie Verhoog - Van der Maas & Verhoog advocaten

Vaste procedure voor topkwaliteit

Content strategie op maat

We beginnen met een onderzoek en een SEO nulmeting. We stellen de sterke en zwakke punten van je organisatie vast. Aan de hand van het onderzoek maken we een winnende content strategie. We plannen de werkzaamheden per 6 maanden in een content kalender.

Team en maandelijkse creatie

Je krijgt je eigen content team dat zich helemaal onderdompelt in jouw organisatie. Aan de hand van de content strategie en planning voert jouw team op maandelijkse basis de werkzaamheden uit. We staan altijd tot je beschikking via je eigen Slack kanaal.

Rapportage en optimalisatie

Je ontvangt elke maand een rapportage. We meten hoe veel impact we maken op basis van onze nulmeting en vooraf vastgestelde KPI's. Op basis van onze resultaten optimaliseren we de content strategie voor maximaal effect.

Vertaalbureau En Content Marketing Bureau

Onze certificeringen

Google

Analytics & Google Ads certified. We zetten onze Google kennis in om onze content en vertalingen te optimaliseren voor succes.

Analytics gecertificeerd content bureau

Digital Marketer

In samenwerking met Digital Marketer upgraden we onze skills: SEO, content marketing, e-mailmarketing, copywriting en social media.

Content SEO

VVIN & EUATC

We zijn lid van de VVIN & EUATC samen streven we naar verbetering van de kwaliteit van Nederlandse vertaalbureaus.

Vvin EUATC

Laat content marketing voor je werken

Met je organisatie heb je duidelijke doelen: je vindbaarheid verbeteren, leads genereren en je wilt beter in beeld zijn bij je doelgroep. De informatiebehoefte van je klant is sterk veranderd en content marketing voorziet in deze behoefte. Je bent op zoek naar een content partner die topkwaliteit kan leveren. Als je contact met ons opneemt ontvang je binnen 24 uur een reactie van ons.

 • Meetbare resultaten op basis van KPI's
 • Je krijgt je eigen content team
 • Altijd een content strategie op maat
 • Content wordt afgestemd op jouw doelen
 • Aanvragen zijn 100% vrijblijvend
Nu starten met content marketing

Waarom je nu moet beginnen met content marketing

Je hoort iedereen over content marketing en inbound marketing, maar waarom is het zo populair? En nog belangrijker, waarom werkt het? Allereerst ligt het niet aan jou, je product of dienst. Het ligt aan je klant. Het gedrag van je klant is sterk veranderd. Veel bedrijven benaderen hun doelgroep met een achterhaalde tactiek.

Vooral de informatiebehoefte van je klant is veranderd. Vroeger was een verkoper verantwoordelijk voor 80% van de informatievoorziening. Nu is dat niet meer zo. Jouw klant zoekt nu zelf alle informatie die hij of zij nodig heeft om een beslissing te maken. Als organisatie moet je dus kunnen voorzien in die informatiebehoefte. Dit doe je met content marketing. Je biedt je doelgroep de juiste informatie en helpt ze de klantreis te doorlopen.

Of content marketing werkt? Uit onderzoek van HubSpot (toonaangevend marketing instituut) blijkt dat:

 • 78% van de klanten meer vertrouwen heeft in een merk door content marketing.
 • Content marketing 62% minder kost dan traditionele marketing en 3x zo veel leads oplevert.
 • 80% van de consumenten de voorkeur geeft aan artikelen boven reclame als ze op zoek zijn naar informatie over een product of dienst.

[TIP: in dit blog leggen we uit wat content marketing is]

Machielsen content marketing dashboard

Hoe wij content marketing voor jou laten werken

Drie woorden: strategie, uitvoering en optimalisatie.

Strategie: We combineren een SEO nulmeting, een grondige doelgroepanalyse en onze intake waarin we de identiteit van je bedrijf onder de loep nemen om een content marketing strategie te formuleren die voor jou gaat werken. We maken een content kalender waarin we alle activiteiten voor het komende half jaar plannen.

Uitvoering: Op basis van de strategie gaan we aan de slag met het creëren van content. We schrijven en maken content op basis van de kalender. Dit zorgt voor consistentie en duidelijkheid. In de kalender worden ook alle verbeterpunten uit de SEO nulmeting opgenomen, we werken dus ook altijd aan je vindbaarheid.

Optimalisatie:

Op basis van KPI’s maken we elke maand een rapport, door goed in kaart te brengen welke acties het meeste effect hebben kunnen we bijsturen, opschalen of sommige acties staken. We optimaliseren de content en komende acties op basis van de impact die we hebben gemaakt.

Waarom wij jouw content marketing kunnen uitvoeren?

Terechte vraag.

Laten we vooropstellen dat we niks alleen doen, we hebben jullie input hard nodig om succesvol te kunnen zijn. Je krijgt je eigen deskundige content marketing team op afstand dat samen met jou op een gestructureerde manier aan content marketing werkt. Met onze aanpak garanderen we content van het hoogste niveau. Al onze content marketeers blinken uit in een bepaald vakgebied en zijn gecertificeerd door het Amerikaanse instituut Digital Marketer. Onze klanten beoordelen ons (gemiddeld) met een 9.7 op het onafhankelijke platform van the Feedback Company.

SEO Teksten Voor Zoekmachine Marketing

Alle soorten content die nodig zijn om jou succesvol te maken

Blogs, whitepapers, webteksten, video’s en social media…

Wat voor content je nodig hebt, hangt af van je doelgroep. We kunnen al wel vertellen dat goede vindbaarheid de basis is voor elke succesvolle content marketing strategie. Hier wordt in de content strategie rekening mee gehouden. We nemen een nulmeting af om in kaart te brengen hoe je ervoor staat en welke zoektermen op korte termijn het meest voor jou gaan opleveren. Op basis van deze meting gaan onze zoekmachine marketeers aan de slag.

Om je vindbaarheid te verbeteren, gaan onze SEO copywriters aan de slag met je website. We zorgen dat alle content voldoet aan de eisen van Google. We schrijven webteksten en blogs en we gaan actief linkbuilden. Deze aanpak is altijd succesvol en levert op korte termijn meer traffic op. Content en backlinks zijn namelijk de belangrijkste rankingfactoren volgens Google.

Welke informatie heeft jouw doelgroep nodig?

Het maakt niet uit in welke business je zit, in welke branche je actief bent en of je organisatie B2B of B2C georiënteerd is. Social media marketing is de perfecte manier om in contact te komen met je doelgroep. Veel bedrijven beginnen direct met het maken van content en stoppen na twee weken “omdat het niet werkt”.  We hebben een nieuwtje voor je: social media marketing werkt niet omdat je content niet goed genoeg is.

Overzicht van alle diensten op het gebied van zoekmachine optimalisatie

Het leukste content marketing bureau

Voor jou, maar ook voor onze content eindbazen

Content marketing bureau Machielsen bestaat 30 jaar en we zijn inmiddels berucht en beroemd in de communicatiebranche. Wist je dat Machielsen van origine een vertaalbureau is? Wil je meer weten over vertalingen? Maar na 30 jaar zijn we er wel uit wat we belangrijk vinden: onze relaties met klanten en medewerkers (de content eindbazen). Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen waarde kunt toevoegen als je iets doet waar je écht plezier in hebt.

Waarom we zo goed zijn? Hier wordt iedereen blij van content die het verschil maakt, dit kan een SEO longread zijn maar net zo goed een Duitse vertaling. Elke eindbaas heeft zijn eigen specialisatie waar hij of zij elke dag in mag uitblinken. De kwaliteit is heilig, net als deadlines. We hechten veel waarde aan onze ontwikkeling en zorgen dat we up to date blijven door elk jaar te investeren in cursussen en trainingen.

Altijd een deskundig team op maat

Als we samen aan de slag gaan met jouw content marketing, stellen we een team op maat samen. Je krijgt dus je eigen content marketing team op afstand. Onze tekstschrijvers werken vanuit ons kantoor in Groningen. Onze SEO specialist Jouke is vaak in Amsterdam. De lijnen zijn kort. Dat communiceert wel zo makkelijk. Jouw dedicated team gaat helemaal op in je organisatie; ze zullen er alles aan doen om de juiste tone of voice te leren spreken. We komen altijd langs om een intake af te nemen en de sfeer te proeven.

KantoorMachielsen-

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je... We integreren in jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ook zo ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal.

Direct contact

Outlook
Asana
Slack-als-communicatie-voor-vertalingen-en-content
Trello-