Ook zo’n bloedhekel aan schrijven? 

De struikelblokken zijn bekend

Geen tijd, geen zin, geen ideeën. Je zou niet weten waar je moest beginnen. Je hebt andere prioriteiten, zoals het runnen van je organisatie. Je bent niet goed in tekstschrijven. Je weet precies wat je wilt vertellen, maar vindt het lastig om je verhaal op papier te krijgen. Toch wil je regelmatig van je laten horen en heb je dus teksten nodig. Teksten van goede kwaliteit die foutloos en feilloos hun doel bereiken. Teksten waarmee je je organisatie neerzet als deskundig, betrouwbaar en servicegericht. Onze ervaren tekstschrijvers kunnen zich als geen ander inleven in jouw organisatie. Dat levert altijd passende teksten op!

 • Krachtige tekst, goed verhaal
 • Onze teksten vertellen jouw verhaal
 • We nemen je al het werk uit handen
 • Ervaren en deskundige tekstschrijvers
Ik wil een tekstschrijver Wie zijn deze eindbazen?
Tekstschrijver voor magazine of krant

Dit zeggen onze klanten over ons

tekstschrijver inhuren

Magazine laten schrijven

We hebben ons magazine laten schrijven door Machielsen. De samenwerking was super: professioneel en to the point.

Lisette Sloot – Team050
Persoon vertelt over zijn ervaring met vertaalbureau Machielsen

Onze content partner

Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het heel simpel: wil je echt goede content marketing, hoogwaardige vertalingen en ook nog eens een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen.

Archie Verhoog - Van der Maas & Verhoog advocaten

Vaste procedure voor topkwaliteit

Grondige voorbereiding

Om onze teksten goed af te stemmen op de identiteit en de doelen van jouw organisatie, beginnen we met een grondige voorbereiding. We doen een zorgvuldige intake om de organisatie te leren kennen en de tone of voice te bepalen.

Briefing en uitvoering

We werken het intake interview uit en maken een briefing voor onze tekstschrijvers. Zij moeten precies weten wat er van hen wordt verwacht. Minstens twee tekstschrijvers gaan met je tekst aan de slag. Ze reviseren elkaars werk voor een optimaal resultaat.

Feedback en aanvulling

Je ontvangt de teksten ter controle. Weet je ineens weer wat er nog bij moet? Is er iets dat je was vergeten? We verwerken je feedback en aanvullingen en schaven de teksten bij.

Tekstschrijver voor content

Onze certificeringen

Google

Analytics & Google Ads certified. We zetten onze Google kennis in om onze content en vertalingen te optimaliseren voor succes.

Analytics gecertificeerd content bureau

Digital Marketer

In samenwerking met Digital Marketer upgraden we onze skills: SEO, content marketing, e-mailmarketing, copywriting en social media.

Content SEO

VVIN & EUATC

We zijn lid van de VVIN & EUATC samen streven we naar verbetering van de kwaliteit van Nederlandse vertaalbureaus.

Vvin EUATC

Teksten die werken, online en offline

Je hebt duidelijke doelen voor de teksten die je gebruikt. Je wilt dat ze je organisatie in beeld brengen en houden bij je doelgroep, dat ze zorgen voor een betere vindbaarheid en dat ze leads genereren. Bovendien wil je je doelgroep informeren op een herkenbare manier. Je wilt dat elke tekst de identiteit van je organisatie uitstraalt. Wij schrijven zulke teksten voor je. We garanderen teksten van de hoogste kwaliteit door onze succesvolle werkwijze.

 • Altijd een grondige intake
 • We schrijven in jouw tone of voice
 • Je eigen vaste team van tekstschrijvers
 • We schrijven voor alle branches
Direct contact

Waarom je een vaste tekstschrijver moet hebben

Bespaar tijd en geld

Natuurlijk heb je regelmatig tekst nodig. Teksten voor je website, je wilt je blogs laten schrijven, social media teksten, een persbericht… Je bent niet de enige. Veel van onze klanten kwamen ooit voor één tekst en zijn nooit meer weggegaan.

Als je eenmaal een goede tekstschrijver hebt gevonden, wil je niet meer zonder. Voor ons is het ook tof om een langdurige relatie op te bouwen. We kennen onze vaste klanten goed en hebben aan een half woord genoeg. Het schrijven gaat steeds makkelijker, omdat we precies weten wat ze willen én wat wel en niet werkt. Hun teksten zijn naadloos afgestemd op hun doelgroep en volkomen in lijn met de uitstraling van hun organisatie.

De voordelen van een vaste tekstschrijver:

 • Interviews worden korter
 • Teksten zijn sneller klaar
 • Teksten worden goedkoper
 • Teksten zijn meteen goed
Opgaande trend door goed geschreven webteksten

Wat is een goede tekst waard?

We zorgen voor meetbare resultaten

Hoe weet je nou wat een tekst waard is? Hoe meet je de kwaliteit? Ten eerste is het belangrijk om een of meerdere doelen aan je tekst te verbinden. Wat wil je ermee bereiken? Dat je die aanbesteding wint, dat je in zes maanden tijd 45% meer traffic naar je website krijgt of dat je e-mail lijst met 25 personen groeit? Ten tweede moet je weten wie je doelgroep is. Voor wie schrijf je? Dat kan heel algemeen zijn, zoals ‘mensen die net met pensioen zijn’ of uiterst specifiek: ‘HBO opgeleide vrouwen van 35-50 jaar die geen make-up gebruiken’.

Met een goede tekstschrijver kun je dat van tevoren allemaal bespreken en uitwerken.

[TIP: Wat is content marketing eigenlijk? Lees het in ons blog]

Je kunt in sommige gevallen een SEO nulmeting laten uitvoeren en afspreken wanneer een tekst succesvol is.
Vervolgens heeft de tekstschrijver inhoudelijke informatie nodig. Hij of zij stelt je net zo lang vragen tot er genoeg input is om een goede tekst te kunnen schrijven. Als de tekst eenmaal gepubliceerd is, kun je na enige tijd vaststellen of het afgesproken doel is bereikt. Heb je die aanbesteding inderdaad gewonnen, is er 45% meer traffic naar je website of heb je 25 nieuwe mensen op je e-mail lijst? Dan heb je inzicht in wat de tekst oplevert en kun je een volgende stap zetten: zorgen dat je die opgaande lijn vasthoud

Content Marketing Bureau Bewezen Resultaten

De tekstschrijvers van Machielsen flikken het elke keer

Wij willen waarde toevoegen aan elk project dat we uitvoeren. Dat is onze drijfveer en dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Omdat we altijd super kritisch waren op de teksten die we ter vertaling of ter redactie kregen aangeleverd, ontstond bij onze klanten de behoefte om het tekstschrijven aan ons uit te besteden. Dat idee hebben we verder ontwikkeld tot een content bureau.

Om waarde te kunnen blijven toevoegen, investeren we in permanente educatie. Zo zijn al onze content marketeers gecertificeerd door het gerenommeerde Amerikaanse marketinginstituut Digital Marketer en hebben we een intern opleidingsprogramma voor nieuwe medewerkers.

We kunnen schrijven over elk onderwerp

We zijn echt niet deskundig in elk vakgebied. Toch kunnen we in principe over elk onderwerp schrijven. Hoe we dat doen? Simpel: we gebruiken jouw informatie en jouw verhaal. In interviews die we opnemen en uitwerken, stellen we net zo lang vragen totdat we begrijpen waar de tekst over moet gaan, hoe we dat helder kunnen uitleggen en wat je met de tekst wilt bereiken.

Liesbeth Machielsen is verantwoordelijk voor de vertaaldiensten van Machielsen

Samenwerken met Machielsen

Samenwerken met de tekstschrijver van Machielsen betekent dat je van al die ongein af bent. Je kunt je met een gerust hart volledig richten op je vak en je organisatie. Met de teksten komt het wel goed.

We nemen je alles uit handen:

 • We maken een contentkalender
 • Wij nemen het initiatief en maken een afspraak
 • We zorgen ervoor dat je vaste tekstschrijver klaar staat

We bespreken vooraf welke onderwerpen aan de orde moeten komen en wanneer. Zo ben je verzekerd van de juiste teksten op het juiste moment. Omdat we goede afspraken met elkaar maken, weten we allemaal waar we aan toe zijn.

En soms heb je op het allerlaatste moment nog snel even een tekst nodig. Als taalpartner kennen we je organisatie goed en hebben we aan een half woord genoeg. Onze vaste klanten kunnen rekenen op de snelste service.

Freelance tekstschrijver

Tekstschrijver voor offline

Je wilt inschrijven op een grote aanbesteding. Je wilt een verpletterende indruk maken met je offerte. Je wilt voor een beurs een flyer of brochure laten maken. Je hebt cursusmateriaal nodig. Hoe dan ook heb je een tekst nodig die indruk maakt, en je weet dat het jou niet gaat lukken, om wat voor reden dan ook.

Pieker niet langer, houd het simpel en schakel een tekstschrijver in die je dat werk uit handen neemt. Je weet niet alleen zeker dat die tekst fantastisch wordt, maar ook dat je alle rust en ruimte hebt om je bezig te houden met dingen die er echt toe doen, zoals het managen van je organisatie. Machielsen werkt volgens een vast stappenplan een tekst voor je uit en levert keurig vóór de deadline. Altijd.

Freelancer voor goede teksten inhuren

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je... We integreren in jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ook zo ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal.

Direct contact

Outlook
Asana
Slack-als-communicatie-voor-vertalingen-en-content
Trello-