Vertaalbureau Rotterdam voor de perfecte vertaling

Alle vertalingen worden gemaakt door twee native speakers

Voor de meeste bedrijven in Rotterdam is meertalige communicatie aan de orde van de dag.

Misschien doe je vanuit het havengebied zaken met partners over de hele wereld. Je wilt een ijzersterke indruk maken met je vertaling, ongeacht je branche of vakgebied.

Jouw zakenpartners moeten je serieus nemen en een vertaling moet gewoon perfect zijn. Als vertaalbureau zijn wij daar verantwoordelijk voor.

Vertaalbureau Machielsen garandeert de hoogste kwaliteit door twee native vertalers in te zetten voor elke vertaling

Projectmanager van vertaalbureau Rotterdam

Waarom kiezen voor Machielsen?

  • Gratis revisieronde door 2e native vertaler
  • Kritisch op de brontekst
  • Toegang tot 30 jaar kennis en ervaring
  • Gespecialiseerde vertaalteams
  • Onze service scoort een 9.7
Direct een vrijblijvende offerte

Voorbereiding - analyse & intake

Een zorgvuldige voorbereiding is belangrijk. Afgezien van een tekstanalyse met behulp van onze software doen we een intake, onder andere om de tone of voice te bepalen en naar voorkeurstermen te vragen.

Uitvoering - double native team

De vertaler die we selecteren, is een native speaker van de doeltaal die voldoende kennis heeft van het onderwerp van jouw tekst. De revisor heeft juist de brontaal als moedertaal. De revisor kan dezelfde specialistische kennis hebben als de vertaler, maar soms selecteren we iemand met aanvullende expertise.

Afronding - controle en levering

De revisor controleert de vertaling op tikfouten, grammatica en leesbaarheid. Doordat de revisor een native speaker van de brontaal is, kan hij ook beoordelen of de boodschap goed is weergegeven. Na een grondige eindcontrole bij ons op kantoor wordt de vertaling geleverd.

Dit zeggen onze klanten over ons

Vertalingen van hoge kwaliteit

We hebben een erg leuke samenwerking met Machielsen. De vertalingen worden snel geleverd en zijn van hoge kwaliteit. Ze kijken kritisch naar wat ze aangeleverd krijgen. Dik tevreden dus!

Geert Smit - Nordique

Onze content partner

Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het heel simpel: wil je echt goede content marketing, hoogwaardige vertalingen en ook nog eens een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen.

Archie Verhoog - Van der Maas & Verhoog advocaten

Machielsen is de taalpartner van het MKB in Rotterdam

We helpen bedrijven in Rotterdam om wereldwijd indruk te maken bij hun doelgroep. Onze vertalingen zijn effectiever omdat ze perfect worden afgestemd op jouw doelen. Er werken altijd twee native vertalers aan je tekst waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

  • Het hoogst gewaardeerde vertaalbureau
  • Alle talen, alle vakgebieden
  • Geheimhouding en discretie gegarandeerd
  • Offerte binnen 24 uur
  • Offertes zijn 100% vrijblijvend
Direct een vrijblijvende offerte

Professioneel vertaalbureau in Rotterdam

Een unieke werkwijze voor vertalingen van de hoogst haalbare kwaliteit

Als je een vertaling laat maken, wil je er zeker van zijn dat het vertaalbureau waar je mee samenwerkt, vertalingen van topkwaliteit levert. Onze unieke werkwijze zorgt voor een vertaling die minstens zo goed is als de brontekst.

We zijn het enige vertaalbureau in Rotterdam dat volgens dit principe werkt. We werken volgens het dubbele moedertaalprincipe. Dit houdt in dat vertalingen bij ons altijd worden uitgevoerd door twee native vertalers.

De Nederlands-Duitse vertaling van een technische handleiding, bijvoorbeeld, wordt gedaan door een Duitstalige technisch vertaler en nagekeken door een Nederlander. Onze vertalers vullen elkaar goed aan en zorgen voor een professionele vertaling.

Ons vertaalproces wordt ondersteund door state-of-the-art software 

Hiermee waarborgen we consistentie in terminologie sporen we herhalingen en stroomlijnen we ons werkproces.

Dit principe heeft nog een voordeel: we kunnen voor iedere opdracht de juist vertaler inzetten. We kunnen vertalers met twee verschillende specialismen inzetten. Een brochure voor maritiem bedrijf wordt vertaald door een technisch vertaler die thuis is in de maritieme & offshore industrie, en nagekeken door een marketeer.

Zo krijg je de perfecte brochure met correct vakjargon, die toch lekker leesbaar is.

Vertaalbureau in Rotterdam met kennis van SEO

Wereldwijd goed vindbaar voor je doelgroep

Met je internationale website wil je goed vindbaar zijn. Als je internationaal zaken doet, is het belangrijk dat je in elke taal gevonden kunt worden door je doelgroep. Heb je een tekst die voor online doeleinden vertaald moet worden?

Dan raden we een SEO vertaling aan. Een goede SEO vertaler verwerkt de juiste keywords in de vertaling. Met een SEO vertaling is de basis voor je internationale vindbaarheid gelegd.

Als je echt wilt scoren met zoekmachine optimalisatie, ga je een stap verder. Een tekst met keywords is een goed begin, maar is niet genoeg. Ook met je Nederlandse website heb je immers meer nodig dan geschreven content. Je werkt constant aan je vindbaarheid, bijvoorbeeld door backlinks te verzamelen.

In het buitenland werkt dit net zo: je moet aan meerdere eisen voldoen. Dat klinkt allemaal vrij logisch en dat is het ook, maar we zien dat de taal vaak een struikelblok is. Want als je de taal niet goed genoeg beheerst, ben je de controle kwijt. Ten eerste kun je niet goed communiceren met je SEO team en ten tweede kun je de kwaliteit niet controleren.

Machielsen is een vertaalbureau met vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, en Rotterdam. Door onze unieke combinatie tussen marketing en vertalingen zijn inmiddels berucht en beroemd in de communicatiebranche.

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je…

We integreren in jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ook zo ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal.

Stel je vraag aan Jouke!

Jouke is de man van marketing en online en kan al je vragen beantwoorden.

06 12 34 56 78
jouke@machielsen.nl