Ontdek de 3 populairste apps om een vreemde taal te leren [2021]

taal leren apps

Dit zijn de 3 populairste apps om een vreemde taal te leren

Ik zal het niet ontkennen. Een taal-app downloaden had ik eerder moeten doen.

Op vakantie bestelde ik altijd andere gerechten dan ik eigenlijk bedoelde. Laatst stuurde ik een toerist de verkeerde kant op. Eerlijk is eerlijk, ik was het ook verplicht aan mijn collega’s van het vertaalbureau om een nieuwe taal te leren. Een taal-app downloaden op mijn smartphone was geen slecht idee.

Nu ik ze heb, behoeden taal-apps mij regelmatig voor taalblunders. Taalblunders zijn om te smullen, totdat je er zelf een maakt. Dan kun je wel door de grond zakken. Uit interesse (en zelfbescherming) ben ik op zoek gegaan naar de populairste apps waarmee je een vreemde taal kunt leren. Lees ook mijn blog over de beste vertaal-apps voor op vakantie.

Over taalblunders gesproken…in dit blog delen we de 5 leukste Duitse taalblunders.

Apps om vreemde taal te leren

Er zijn verschillende apps voor het leren van een vreemde taal. Het zijn online taalcursussen die je met je smartphone altijd bij de hand hebt. Een keer downloaden en je bepaalt zelf wanneer je aan de slag gaat. Super handig als je geen tijd hebt voor een ‘echte’ cursus.

Wil je een vreemde taal leren zonder absurde bedragen neer te leggen? Dan zijn deze taal-apps interessant voor jou. Ontwikkel je talenknobbel met deze apps

Memrise: in 2017 bekroond met een Google Play Award voor ‘Best App’

Memrise heeft het slim aangepakt. De app schotelt je geen langdradige lessen voor, maar houdt het kort. Het leren van een vreemde taal is een behoorlijke opgave. Om het plezier erin te houden, lijkt Memrise meer op een game dan op een online taalcursus. In plaats van woordjes stampen, ga je quizzen. Dit maakt de app voor velen favoriet.

Memrise heeft nog zoiets slims: ‘help me learn this’. Ze geven je dan een ezelsbruggetje om woorden en zinnen makkelijker te onthouden.

Met Memrise kun je 90 verschillende talen leren. Dit is een groot verschil met andere taal-apps. Opvallende talen zijn Hakka (afgeleid van het Chinees), Azerbeidzjaans, Amerikaanse gebarentaal en Oudgrieks.

De app heeft een moderne lay-out, houdt het simpel en is gebruiksvriendelijk. Je kiest je onderwerp, volgt een les en sluit af met een toets. Memrise heeft een breed lessenaanbod en is offline te gebruiken.

Deze gratis app is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

beste taal app 2019

Babbel: in drie weken een basisgesprek voeren

Klinkt lang niet gek. Hoe komt Babbel zijn belofte na?

Babbel maakt speels gebruik van afbeeldingen. Dit leert een stuk prettiger dan alleen lappen tekst. Tijdens de lessen worden de woorden en zinnen uitgesproken. Zo raak je meteen gewend aan de juiste uitspraak. De kracht zit in de combinatie van beeld en geluid.

Let op: de app is in het Engels. Sommigen kiezen daarom liever voor een andere taal-app. Toch zijn er veel gebruikers die aangeven dat Babbel met een gemiddeld woordje Engels prima te gebruiken is.

Babbel heeft voor 13 talen een aparte app ontwikkeld, met als opvallende talen het Russisch, Indonesisch en Turks. Iedere les duurt ongeveer 10 minuten en de app biedt verschillende onderwerpen.

Doe je zaken in Zweden? Door een woordje Zweeds te spreken scoor je punten.

Iedere eerste les is gratis. Bevalt Babbel je goed en wil je next level skills? Bij het afsluiten van een jaarabonnement krijg je toegang tot meer en moeilijkere lessen. Een jaarabonnement kost 4,99 euro per maand.

Babbel is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Duolingo: zonder twijfel de populairste app voor het leren van een vreemde taal

taal leren met duolingo

Er is altijd baas boven baas. Duolingo is zonder twijfel de populairste app voor het leren van een vreemde taal.

Net als Memrise kun je Duolingo zien als een spel. Een spel dat jou tijdens het spelen een vreemde taal aanleert. Dit klinkt aantrekkelijker dan een studieboek, toch?

Net als in veel computerspelletjes begin je met vier levens. In dit geval vier hartjes. Bij ieder fout antwoord verlies je een hartje. Heb je ze alle vier verloren voor het einde van de game, dan moet je opnieuw beginnen.

Duolingo begint bij de basis, bouwt de lessen geleidelijk op en past lessen aan op je leerstijl. De basislessen werken als volgt: bij ieder woord krijg je drie foto’s te zien. Aan jou de taak de juiste foto aan te klikken. Na de basislessen is het tijd voor het verbeteren van je uitspraak. De app leert je de perfecte uitspraak door woorden en zinnen in te spreken. De app kan ‘horen’ of je uitspraak juist is.

De makers van Duolingo weten dat het leren van een vreemde taal tijd (en vaak geld) kost. Net als de makers van Memrise hebben ze hier slim op ingespeeld door een app te ontwikkelen die meer op een game lijkt dan op een taalcursus. De aanpak van Duolingo werkt motiverend. Je scoort punten bij het halen van een les en je kunt het samen met je vrienden doen.

Weet je je vrienden niet te enthousiasmeren voor het leren van een vreemde taal? Geen zorgen, bij Duolingo sta je er nooit alleen voor. Iedere les biedt toegang tot het Duolingo forum. Hier kun je vragen stellen aan andere gebruikers over lessen die je moeilijk vindt. Eerdere vragen en discussies kun je teruglezen: misschien dat het antwoord op je vraag er al tussen staat.

Lees ook: 7 grappige feiten over de Poolse taal die je nog niet wist.

De app stuurt je een notificatie als het tijd is voor de volgende les. Een stok achter de deur is nooit verkeerd. Je kunt zelf bepalen of meldingen via de mail of via een notificatie op je smartphone binnenkomen. De dagen en tijden van de meldingen stel je zelf in.

Een vreemde taal leren moet leuk blijven

Hoe leuker je het leren van een vreemde taal vindt, hoe makkelijker je feeling krijgt met de taal en hoe sneller je nieuwe woorden opslaat. Kies daarom een taal-app die je leuk vindt en die past bij je leerstijl.

Nederlanders zijn altijd al internationaal gericht geweest. Nederlandse ondernemers doen zaken in Duitsland en Polen. We passen ons makkelijk aan en vinden het zelfs leuk om een vreemde taal te leren spreken. Dit maakt een taal-app extra interessant. Taal-apps zijn handig voor op vakantie. Of om een toerist de weg wijzen. Toch aardiger om hem of haar de goede kant op te sturen.

Wist je dat er wereldwijd 22 miljoen mensen bezig zijn met het leren van Spaans? Meer feiten lees je in onze blog over de Spaanse taal.

taal leren in vrije tijd
Vertaler met kennis van SEO

Wil je een tekst laten vertalen?

Natuurlijk is het leuk om een nieuwe taal te leren via een app. Heb je een goede vertaling nodig? Dan kun je beter een professional inschakelen. Zo weet je zeker dat je vertaling 100% klopt!


Ik wil een offerte aanvragen