Het vertaalbureau Italiaans waar je de kwaliteit krijgt die je nodig hebt om succesvol te zijn 🇮🇹

Als je vertaling Italiaans niet goed is, neemt niemand je serieus. Werk samen met ons Italiaans vertaalbureau en verzeker jezelf van een vertaling die is afgestemd op je doelgroep. Daardoor maak je een connectie met je doelgroep en krijg je de klanten die je verdient.

Een slechte vertaling Italiaans kost je meer dan je denkt

De meeste organisaties kiezen blindelings voor een traditioneel vertaalbureau Italiaans. Maar daarmee ga je je concurrenten in Italië nooit verslaan, simpelweg omdat je vertaling niet goed is afgestemd op je doelgroep. Dit zorgt voor de volgende problemen: 

 • Je verliest offertes door slechte teksten
 • Je loopt sales mis
 • Je loopt marketingresultaten mis
 • Je concurrent heeft een voorsprong in Italië
 • Je doelgroep neemt je niet serieus

Je vertaling zou brandstof voor je groei moeten zijn. Dat lukt alleen als je een stap verder gaat dan een standaardvertaling. Je moet de tekst lokaliseren en afstemmen op je doelgroep. Dat creëert vertrouwen. En dit vertrouwen betaalt zich uit in winstgevende relaties. 

Laat ons je helpen om je content te lokaliseren die je bedrijf nodig heeft om te groeien in Italië.

Ga van onzekerheid naar succes in Italië

 • Krijg een vertaling die bij je visie en merk past
 • Krijg een vertaling die aansluit bij je doelgroep 
 • Krijg een vertaling die je merk versterkt 

Iedere topsporter heeft een coach nodig. Ieder bedrijf dat naar Italië gaat heeft Machielsen nodig. 

Maak gebruik van onze specifieke kennis en ervaring op het gebied van storytelling, vertalen en lokalisatie en contentmarketing. Daarmee verzeker je jouw organisatie van content die je vooruit helpt.

We hebben al honderden bedrijven geholpen met het maken van een connectie met hun doelgroep in het Italiaans.

Feije de Jong

Een vertaling laten maken is bij Machielsen heel eenvoudig

 1. Vraag een offerte aan
 2. Wij gaan bezig met de vertaling
 3. Je ontvangt de vertaling

Dit levert samenwerking met Machielsen je op

De vertalingen van onze vertalers zijn foutloos en afgestemd op jouw tone of voice. We hebben voor iedere branche vertalers met de juiste expertise.

Klanten beoordelen ons met een

Op basis van 97 reviews

Het hoogstgewaardeerde vertaalbureau van Nederland

Archie Verhoog

Van der Maas & Verhoog Advocaten

Dominique Steensma

NHL Stenden Hogeschool

forum logo

Hans Poll

Forum Groningen

Het is erg prettig werken met Machielsen. Ze zijn snel, reageren adequaat en we hebben nog nooit een slechte vertaling gehad. Ze zijn flexibel, no-nonsense en denken altijd mee. Als de te vertalen tekst zelf niet deugt, corrigeren ze die ook meteen. Inmiddels werken we al bijna 20 jaar met hen samen. En daar gaan we nog heel lang mee door.

Machielsen denkt al sinds 2014 echt met ons mee. Ze zijn toegankelijk, vriendelijk, snel, oplossingsgericht en gezellig. We kijken uit naar het werkoverleg met koffie en lekkers. Ze zorgen zelfs voor vernieuwing in onze processen!

Ze leveren constante kwaliteit. Als er onduidelijkheden zijn, bespreken we die gewoon en zoeken we samen een oplossing. Kortom: een fijne samenwerking.

Niet voor niets komen wij voor elke expositie terug bij Machielsen! Betrouwbaar vertaalbureau. Ze leveren vertalingen van goede kwaliteit. De communicatie met Machielsen is snel, prettig en to-the-point. De vertalingen worden ook altijd snel geleverd.

We hebben al honderden bedrijven geholpen met het maken van een connectie met hun doelgroep.

Het vertaalbureau Italiaans dat jou connect met je doelgroep

Ontvang een offerte voor je vertaling

 • Gecertificeerd Italiaans vertaalbureau conform ISO-17100 norm, waarborgt betrouwbaarheid en hoge kwaliteit.
 • Inzet van professionele Italiaanse vertalers voor diverse sectoren, waaronder juridische bedrijven, technische bedrijven en het mkb.
 • Selectie van vertalers op basis van doelgroep en tekstsoort, voor de juiste stijl, vaktermen en tone of voice.
 • Gebruik van vertaalgeheugens voor efficiënte en consistente vertalingen.
 • Grondige revisie door gespecialiseerde native speakers.

Certificering, betrouwbaarheid en ervaring

Ons vertaalbureau Italiaans is een betrouwbare partner voor klanten. We zijn ISO-gecertificeerd en voldoen aan de ISO-17100 norm. We zijn gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige Italiaanse vertalingen met onze professionele en native Italiaanse vertalers. We hebben ervaring met verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, technische bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties. 

Onze Italiaanse vertalingen worden gemaakt volgens het double-native-principe, wat betekent dat er altijd twee native vertalers aan een vertaling werken.

Als je bijvoorbeeld een Nederlandse tekst hebt die je naar het Italiaans wilt laten vertalen, wordt deze vertaald door een Italiaanse native vertaler en gereviseerd door een Nederlandse native vertaler, om er zeker van te zijn dat de originele tekst goed begrepen is. De Nederlandse en Italiaanse vertalers vullen elkaar optimaal aan. Zo weet je zeker dat de vertaling je Italiaanse doelgroep of zakenpartner aanspreekt.

Dit zijn onze meestgevraagde specialisaties:

Vertaalteams, vakgebieden en consistentie

Onze vertaalteams zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. We selecteren de teams op basis van je doelgroep en tekst, zodat ze precies de juiste stijl, vaktermen en tone of voice hanteren.

De vertalers gebruiken vertaalgeheugens, zodat vaktermen consistent worden vertaald. We hanteren een duidelijke werkwijze, van offerteaanvraag tot levering. Ons vertaalbureau Italiaans staat klaar om je te helpen met je volgende vertaalproject. 

Machielsen is een gecertificeerd vertaalbureau.
We werken snel en zorgvuldig.

Altijd twee native vertalers

Onze vertalers vertalen naar hun moedertaal, de revisoren kijken na in hun moedertaal – hierin zijn we uniek!

Inhoudelijke kennis

Altijd specialisten met vak-inhoudelijke kennis. Zowel onze vertalers als revisors snappen jouw vakgebied.

Hoogste kwaliteit

We garanderen de hoogste kwaliteit door met slimme software te werken. Ook zijn we ISO-gecertificeerd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een vertaling?

Dat hangt van de tekst af. Hoeveel woorden zijn het? Naar welke taal moet het? Voor welk vakgebied? Op basis hiervan bepalen we de prijs. Wil je direct weten wat je vertaling gaat kosten? Vraag een offerte aan of bel ons even.

Hoe lang duurt een vertaling?

Ook dat hangt van de lengte, het onderwerp en de gevraagde taal af. Maar om je een beeld te geven: een goede vertaler vertaalt zo’n 2000 woorden per dag. Daarna kijkt een tweede native vertaler het na en doen onze projectmanagers een extra kwaliteitscheck. Heb je echt haast? In overleg is er veel mogelijk.

Werken jullie met machine-vertalingen?

Normaal werken we nooit met machinevertalingen. Teksten bevatten nuances die een machine (DeepL, Google Translate) er niet altijd uithaalt. Onze menselijke vertalers kunnen dit als de beste. Wil je de mogelijkheden tot machine-vertaling bespreken, bijvoorbeeld omdat het goedkoper zou zijn? Bel ons en we kijken wat mogelijk is.

Hoeveel mensen werken er aan mijn vertaling?

We stellen een team op maat samen: minimaal twee native vertalers en een projectmanager. De content wordt vertaald door een native vertaler en nagekeken door een tweede native vertaler. De projectmanager doet de laatste kwaliteitscontroles, zet de puntjes op de i en levert de vertaling.