Tekstschrijver

So you want to be a tekstschrijver? 

Dacht ik niet… en daarom zoek je ons!

Jij bent met andere belangrijke dingen bezig, zoals je bedrijf runnen bijvoorbeeld. En dat doe je best wel goed… Schoenmaker blijf bij je leest, besteed het schrijven van teksten uit!

Gelukkig weet je wel precies wat je wilt vertellen in de teksten die geschreven moeten worden, maar de woorden uit je hoofd en op papier krijgen is lastig.

Weet je wat onze klanten altijd te horen krijgen van relaties, klanten, vrienden en familie?

Wat een goede tekst, het is net of ik jou hoor praten.

Dus,

So you want to have a Machielsen tekstschrijver!

Direct contact
Blogs laten schrijven door Machielsen

Liesbeth Machielsen

Content Consultant

Luister niet naar ons… Dit zeggen onze klanten

Vertaalbureau & Contentbureau
Vertaalbureau en Contentbureau machielsen

Wij laten onze content schrijven door de tekstschrijver van Machielsen. De content is effectief en de samenwerking is relaxed en professioneel.

Joost Kuhlmann – Stiply

Vertaalbureau en Contentbureau

Toffe samenwerking met Machielsen. De vertaling is snel en van hoge kwaliteit. Ze kijken kritisch naar wat ze aangeleverd krijgen.

Geert Smit – Nordique

Juridisch vertaalbureau Groningen

We doen al een aantal jaren zaken met Machielsen en zijn heel tevreden over hun juridische vertaalwerk. We kunnen duidelijk merken dat ze er specialisten voor inzetten.

André Kamps – IT-Jurist

Vertaalbureau Machielsen

We hebben onze content laten schrijven door Machielsen. De inhoud slaat echt op wat we doen! Kritisch, persoonlijk en professioneel.

Lisette Sloot – Team050

Webshop vertaling laten maken Groningen
e-commerce vertaling laten maken
vertaling laten maken
Vertaling laten maken door specialist
kwaliteit vertaling door Machielsen Groningen
vertaling laten maken door professionele vertaler

Een sterk verhaal: Mad Men en kantoren over de wereld…

Wie had dat 30 jaar geleden gedacht… Dat we toonaangevend in de communicatiebranche zouden worden? En dat we kantoren in Sydney, Beijing en New York openden? En dat we gewoon helemaal Mad Men gaan op kantoor met wodka in de ochtend?

Niemand, en oké… dat is misschien een beetje overdreven.

Maar we hebben wel een tof verhaal. 30 jaar geleden is Liesbeth begonnen als freelance vertaler. En nu denk je, hoe kun je van vertaler naar vertaalbureau gaan en van vertaalbureau naar tekstschrijver?

Simpel: we zijn altijd super kritisch geweest op de teksten die werden aangeleverd. En als je een klant 9 keer vertelt dat zijn teksten niet goed zijn, zegt hij de 10e keer: doe het zelf maar. Of hij zoekt een ander bureau, maar dat vinden we in dat geval niet erg. Omdat wij waarde toe willen toevoegen, dat is onze drijfveer.

We werken dus al bijna 30 jaar met taal en tekst. We hebben nooit stilgezeten en hebben altijd in onszelf geïnvesteerd. Lifelong learning zoals dat nu zo mooi heet. Zo zijn al onze content marketeers gecertificeerd door het Amerikaanse Marketing instituut Digital Marketer en hebben we een intern opleidingsprogramma voor nieuwe medewerkers.

En uiteindelijk is dat waar het om draait bij Machielsen… Plezier hebben in je werk

Direct contact

Tekstschrijver Machielsen werkt met je samen

Als je ons je teksten laat schrijven, betekent dat dat we samenwerken.

Wil je regelmatig teksten van ons? Bijvoorbeeld voor een column of een andere regelmatig terugkerende rubriek? Dan maken we een contentkalender.

We bespreken vooraf welke onderwerpen aan de orde moeten komen en wanneer. Zo ben je verzekerd van de juiste teksten op het juiste moment. Omdat we goede afspraken met elkaar maken, weten we allemaal waar we aan toe zijn.

En soms heb je op het allerlaatste moment nog snel even een tekst nodig. Als we met je samenwerken, zijn we je taalpartner. Dat betekent dat we je bedrijf door en door kennen en aan een half woord genoeg hebben. We kunnen dus heel snel teksten leveren, vaak nog dezelfde dag. Onze vaste klanten kunnen rekenen op de snelste service.

Direct contact
Content laten schrijven

Een vaste tekstschrijver bespaart je tijd en geld

Heb je vaker tekst nodig? Dan ben je niet de enige. Veel van onze klanten kwamen ooit bij ons om één keer iets door ons te laten schrijven. En ondertussen zijn ze al jarenlang vaste klant.

Want als je eenmaal een goede tekstschrijver hebt gevonden, wil je niet meer zonder. Omdat we onze vaste klanten goed kennen, hebben we aan een half woord tijdens een telefoontje genoeg. We schrijven in een handomdraai precies de teksten die ze willen, afgestemd op hun doelgroep en volkomen in lijn met de huisstijl van hun bedrijf.

Het voordeel van Machielsen als vaste tekstschrijver:

 • We kennen jouw bedrijf door en door
 • We leveren je teksten pijlsnel
 • We schrijven in jouw huisstijl
 • Dat bespaart je tijd, geld en frustraties
Content laten schrijven door tekstschrijver

Hoe dat werkt? Zo’n tekstschrijver?

Kennismaken en interviewen: wat is jouw wens?

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek, waarin we jouw wensen bespreken. Vervolgens interviewen we je over het onderwerp waarover je wilt dat we schrijven, de doelgroep die je wilt aanspreken en de tone of voice die daarbij past. We laten voorbeelden zien van teksten die we in het verleden hebben geschreven, zodat jij kunt zien wat je van ons kunt verwachten en zodat wij kunnen peilen wat voor tekst jij ongeveer voor ogen hebt. Zitten we op één lijn? Dan zetten we onze tekstschrijvers aan het werk.

Onze tekstschrijvers gaan aan het werk

De tekstschrijvers lezen zich van tevoren goed in in het onderwerp waarover ze voor je gaan schrijven. Ze schrijven aan de hand van de informatie die we tijdens de kennismaking en de interviews hebben verzameld, en maken een opzet. Die opzet sturen we naar je toe, zodat je kunt zien waar we zijn in het schrijfproces en je op- en aanmerkingen kunt leveren. Vervolgens gaan de tekstschrijvers verder aan de slag om jouw extra opmerkingen en input in de rest van de tekst te verwerken.

Je tekst is af: jij krijgt het laatste woord

Als onze tekstschrijvers klaar zijn, sturen we de tekst naar je op zodat jij er nog een keer goed naar kunt kijken. Heb je nog opmerkingen? Dan verwerken we die. Ben je tevreden? Dan maken we de tekst klaar voor de grafisch vormgever.

Direct contact
Content laten schrijven door professionele tekstschrijver

Wat we schrijven?

Teksten voor online

Digitale marketing? Goede content is de basis voor elke strategie. We schrijven hoogwaardige en unieke content voor alle online kanalen. We hebben een handig abonnement waarmee je elke maand verzekerd bent van krachtige webcontent.

Reclameteksten

Reclameteksten? Ook die schrijven we voor je. Korte, aansprekende teksten die ervoor zorgen dat je doelgroep overgaat tot aankoop van jouw product.

 • advertenties
 • reclameteksten
 • productteksten
 • brochures

Journalistieke teksten

Reportages, achtergrondverhalen of opiniestukken schrijven is een vak apart. Als dat niet je dagelijks werk is, bespaar je een hoop tijd en geld door het schrijven daarvan over te laten aan professionals. Wij helpen je met het schrijven van allerlei soorten teksten over alle mogelijke onderwerpen, waarbij we net zo diep op de inhoud ingaan als jij dat wilt. Denk daarbij aan:

 • artikelen
 • achtergrondverhalen
 • opiniestukken
 • reportages
 • columns

Tekstredactie

Geen zin of tijd om je rapporten, jaarverslagen en brieven na te kijken op grammaticale juistheid en fouten? Wij redigeren al je teksten, zodat jij je daar niet meer druk om hoeft te maken. Als onze tekstschrijvers met een tekst klaar zijn, zijn ze goed geschreven en gegarandeerd foutloos. Voor veel van onze klanten een geruststellend idee. Wij redigeren onder andere:

 • brieven
 • handboeken
 • rapporten
 • jaarverslagen
 • persberichten
Direct contact
Content laten schrijven door professionele tekstschrijver
Content laten maken
Content laten schrijven door een bureau
Content laten schrijven voor vindbaarheid
Content laten schrijven
Goede content laten maken
Goede content laten schrijven

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Klik hier voor meer omzet