Deze 4 vertaal apps zijn perfect voor op vakantie

Vertaal apps

Dit zijn de 4 meest indrukwekkende vertaal apps

In oktober en november heb ik 8 weken door Mexico gereisd. Als marketeer van een vertaalbureau was ik onder de indruk van het gebruik van vertaal apps. Ze zijn razend populair in Mexico. 

Yes, it was awesome 🙂 

In eigen land wordt er weinig gebruik gemaakt van de apps. In Nederland is het vrij normaal om meerdere talen te spreken. Dat zorgt ook voor de nodige taalblunders en steenkolenduits

Ik vond het ook een een vreemd gezicht: twee mensen zijn met elkaar in gesprek maar ze communiceren met hun telefoon.

Offerte voor vertaling aanvragen

Vooral de Amerikaanse toeristen maakten veel gebruik van vertaal apps.

In een klein restaurantje raakte ik aan de praat met een zakenman uit Texas. Hij vertelde dat hij veel reist voor zijn werk en dat hij veel gebruik maakt van vertaal apps. Hij had voor ieder continent een andere favoriet. Er zijn bijvoorbeeld apps die alleen tekst of spraak van het Engels naar Chinees vertalen, en andersom. 

Voor ieder continent zijn er dus meerdere vertaal apps.

Mind blown.

Taalblunders zijn om te smullen, totdat je er zelf een maakt. Je kunt gebruik maken van de beste vertaal app. Maar, als je daartoe bereid bent, kun je tijd investeren in het leren van een vreemde taal. Daar zijn zijn ook handige apps voor. We hebben de 3 beste taal leren apps op een rijtje gezet.

Tip: vijf praktische tips voor een internationale contentstrategie.

Communiceren met vertaal apps

We hebben de meest indrukwekkende vertaal apps op een rijtje gezet

Er zijn dus verschillende soorten vertaal apps. En omdat de apps zij in te delen in een aantal categorieën, is het vrij lastig om een beste vertaal app aan te wijzen. Een vertaal app voor de Aziatische markt is niet te vergelijken met een app voor de Europese markt.

In dit blog benoemen we de meest indrukwekkende vertaal apps.

Grofweg zijn er twee varianten: vertaal apps waarbij je tekst kunt inspreken, en vertaal apps waarbij je een vertaling krijgt van geschreven tekst.

Waygo: een vertaal app voor het Chinees, Japans en Koreaans

Voorbeeld vertaal app

Leuke app, makkelijk in het gebruik. Eén nadeel: Waygo werkt alleen met Engels, Chinees, Japans en Koreaans.

Het grootste pluspunt is dat je de app ook offline kunt gebruiken. Het werkt super eenvoudig: zet de camera op je smartphone aan, richt hem op een informatiebord of menukaart, en bekijkt je vertaling.

Voor foodies is Waygo een uitkomst. Nadat je een gerecht hebt vertaald, schakel je de food picture stand in om te bekijken wat je dan op je bord krijgt. Ook helpt de app je met de uitspraak als je iets wilt zeggen in een van de andere talen. Gratis verkrijgbaar op iTunes and Google Play.

Google Translate: vertaalt 103 talen

Google translate app

Met deze app kun je alles: vertalen in 103 talen door iets in te typen en 59 talen offline. Je kunt met de hand schrijven, of je kunt tekst of letters typen in 93 talen en de camera gebruiken voor vertaling naar 37 talen. Richt gewoon je camera op een wegwijzer of menukaart en klik voor een snelle vertaling.

Google Translate is eenvoudig in het gebruik. Aan de bovenkant van het scherm zie je icoontjes om te switchen tussen tekenen, fotograferen, praten of typen. Gratis verkrijgbaar op iTunes and Google Play.

TripLingo: praat als een local

 

Triplingo App voor vertalen

Praten als een local? TripLingo helpt je met de taal én de cultuur van een ander land. Selecteer eerst een bestemming en download het pakket voor dat land.

Ga je bijvoorbeeld naar Spanje, dan krijg je een stemvertaler die je stem in het Spaans vertaalt, een beeldvertaler, een aantal veel voorkomende Spaanse zinnen en een wifi-kiezer om vanuit het buitenland te kunnen bellen. Ook is er een gedeelte met tips en adviezen voor allerlei culturele dingen.

Hoe veel fooi moet je bijvoorbeeld geven? Hoe reis je veilig? Wat zijn de gebruiken in Spanje? Door de adviezen te gebruiken, gedraag je je als een echte Spanjaard. Er zijn erg veel typisch Spaanse zinnen en uitdrukkingen met gedeelten voor humor, uitgaan en zelfs flirten. Gratis verkrijgbaar op iTunes and Google Play. Met de Pro versie (€39.99 voor drie maanden) krijg je nog meer zinnen en content.

iTranslate: vertaal met je iWatch

I translate vertaal app

iTranslate is een van de populairste vertaal apps wereldwijd. Heeft meer dan 50.000 ratings op iTunes die grotendeels 4 of 5 sterren geven. De app vertaalt in en uit 100 talen. Er is zelfs een speciale versie voor Apple Watch, zodat je zelfs vanaf je pols kunt vertalen. De basis app is gratis.

De Pro versie, die €39.99 per jaar kost of €4.99 per maand, werkt ook offline en biedt website-vertalingen, voice mode en werkwoordsvervoegingen. De basisversie is gratis verkrijgbaar op iTunes and Google Play.

De ultieme vakantie app

In Mexico heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van een vertaal app, omdat ik Spaans spreek. Ook als ik op zakenreis naar Duitsland of Engeland ga zal ik de apps niet gebruiken. Maar als je naar een land gaat waar de letters eruit zien als een tekening van mijn dochter van 3, komt zo’n vertaal app goed van pas :).

Zakendoen in Duitsland

Ook interessant: