Let us help you build relationships with your target audience.

Je krijgt van ons meer dan een correcte en foutloze vertaling. Ook spreekt de vertaalde tekst jouw doelgroep minstens zo goed aan als het origineel. 

Machielsen levert vertalingen die niet als vertalingen lezen.

We weten na meer dan 30 jaar vertalen precies welke werkwijze de hoogste kwaliteit oplevert

Altijd twee native vertalers

We weten na meer dan 30 jaar vertalen precies welke werkwijze de hoogste kwaliteit oplevert: ons double-native-principe.

We zetten voor onze professionele vertalingen altijd twee native vertalers in. De één is native in de doeltaal, de ander native in de brontaal. Nadat de vertaling is gemaakt door een native vertaler, reviseert de tweede native vertaler de tekst.

We zoeken altijd een vertaler en revisor die elkaar qua taal en expertise aanvullen. Nadat de vertaling is gemaakt, controleert de revisor of de tekst compleet is en vlot leest. Daarna gaat de gereviseerde tekst weer terug naar de vertaler. Door ons double-native-principe heb je altijd een vertaling die minstens zo goed is als de brontekst.

Specialistische vertalers voor ieder vakgebied

Bij Machielsen werken er aan iedere vertaling vertalers met vakinhoudelijke kennis. Ze zijn stuk voor stuk experts in ten minste één vakgebied, zoals juridisch of financieel. Waarom we zo werken? Voor het maken van een juridische vertaling heb je andere expertise nodig dan voor een technische vertaling.

Dit geldt in het bijzonder voor online teksten. Hiervoor schakelen we het liefst een van onze vertalers met SEO-kennis in. Machielsen combineert taal- en marketingkennis, zodat jij succesvol bent in elke taal, zowel offline als online.

Machielsen is een gecertificeerd vertaalbureau.
We werken snel en zorgvuldig.

Altijd twee native vertalers

Onze vertalers vertalen naar hun moedertaal, de revisoren kijken na in hun moedertaal – hierin zijn we uniek!

Inhoudelijke kennis

Altijd specialisten met vak-inhoudelijke kennis. Zowel onze vertalers als revisors snappen jouw vakgebied.

Hoogste kwaliteit

We garanderen de hoogste kwaliteit door met slimme software te werken. Ook zijn we ISO-gecertificeerd.

Onze specialisaties

Wil je een tekst vertalen? Een vertaling laten maken door een professioneel vertaalbureau geeft je het beste resultaat.

Je krijgt van ons meer dan een correcte en foutloze vertaling. Ook spreekt de vertaalde tekst jouw doelgroep minstens zo goed aan als het origineel. Machielsen levert vertalingen die niet als vertalingen lezen.

Het hoogstgewaardeerde vertaalbureau van Nederland

Archie Verhoog

Van der Maas & Verhoog Advocaten

Dominique Steensma

NHL Stenden Hogeschool

forum logo

Hans Poll

Forum Groningen

Het is erg prettig werken met Machielsen. Ze zijn snel, reageren adequaat en we hebben nog nooit een slechte vertaling gehad. Ze zijn flexibel, no-nonsense en denken altijd mee. Als de te vertalen tekst zelf niet deugt, corrigeren ze die ook meteen. Inmiddels werken we al bijna 20 jaar met hen samen. En daar gaan we nog heel lang mee door.

Machielsen denkt al sinds 2014 echt met ons mee. Ze zijn toegankelijk, vriendelijk, snel, oplossingsgericht en gezellig. We kijken uit naar het werkoverleg met koffie en lekkers. Ze zorgen zelfs voor vernieuwing in onze processen!

Ze leveren constante kwaliteit. Als er onduidelijkheden zijn, bespreken we die gewoon en zoeken we samen een oplossing. Kortom: een fijne samenwerking.

Niet voor niets komen wij voor elke expositie terug bij Machielsen! Betrouwbaar vertaalbureau. Ze leveren vertalingen van goede kwaliteit. De communicatie met Machielsen is snel, prettig en to-the-point. De vertalingen worden ook altijd snel geleverd.

Wij weten hoe het is om je verhaal vanaf de grond op te bouwen. Wil je een helder verhaal? Boek een call van 10 minuten om te kijken of wij je kunnen helpen.

Plan een call 👋