Financieel vertaalbureau Machielsen

In de financiële wereld is een precieze vertaling van de inhoud heel belangrijk. Daarom heb je vertalers nodig die de financiële termen en afkortingen in je teksten kennen.

Je bent bij ons op de goede plek! Onze financiële vertalingen dragen bij aan jouw internationale succes.

Dit levert samenwerking met Machielsen je op:

  • Foutloze teksten in elke taal
  • Financiële vertalingen die aansluiten op je doelen
  • Een betrouwbare partner voor al je vertaalwerk

Maak kennis met Machielsen: een professioneel en ISO-gecertificeerd financieel vertaalbureau. Ons team van ervaren financieel vertalers staat voor je klaar.

Ik vraag direct een offerte aan

Samenwerken met Machielsen?

  • Hoogstgewaardeerde vertaalbureau
  • Vast team van financiële vertalers
  • Bescherming van privacy (AVG)
  • Betrouwbare dienstverlening
  • Vertaalt van en naar alle talen
Direct een vrijblijvende offerte

Machielsen: het hoogstgewaardeerde vertaalbureau van Nederland

Review André Kamps over Machielsen

10 / 10

“We doen al een aantal jaren zaken met Machielsen. Ze werken snel en we zijn heel tevreden over hun vertaalwerk. We kunnen duidelijk merken dat ze er specialisten voor inzetten.”


André Kamps

ICTRecht

Foto van Geert Smit

10 / 10

“We hebben een erg leuke samenwerking met Machielsen. De vertalingen worden snel geleverd en zijn van hoge kwaliteit. Ze kijken kritisch naar wat ze aangeleverd krijgen. Dik tevreden dus!”


Geert Smit

Kiener Digital Commerce

referentie Machielsen

10 / 10

“Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het simpel: wil je echt goede teksten, hoogwaardige vertalingen en een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen.”


Archie Verhoog

Van der Maas & Verhoog Advocaten

Een vertaling laten maken is bij Machielsen heel eenvoudig:

Stap 1: Vraag een vrijblijvende offerte aan voor je vertaling.

Stap 2: Akkoord? Dan gaat een native vertaler met je vertaling aan de slag.

Stap 3: Een tweede native vertaler kijkt de vertaling na.

Stap 4: Na onze extra kwaliteitscheck ontvang je de vertaling binnen de afgesproken termijn.

tevreden klant
Review vertaalbureau
Review over Machielsen
museum Over Machielsen
logo van klant
klant van Machielsen
health science groningen
Logo klant machielsen
forum groningen klant
educatie logo
appademic logo
Boter en Bloem Machielsen

Waarom je financiële teksten laten vertalen bij Machielsen 

Klanten waarderen de dienstverlening en hoge kwaliteit van Machielsen. Onze vertalers vertalen jouw financiële teksten foutloos én houden ze begrijpelijk. Dit levert ons al 30 jaar blije klanten op.

We werken met het dubbele-moedertaalprincipe: altijd twee native vertalers voor iedere vertaling. De internationale ISO 17100-certificering garandeert de kwaliteit van onze procedures. Met financiële vertalingen van Machielsen maak je indruk – binnen en buiten Nederland. 

Ik vraag direct een offerte aan

Financieel vertaler

Machielsen is hét financieel vertaalbureau

Unieke werkwijze voor de perfecte vertaling

Ons dubbele-moedertaalprincipe is uniek. Voor elke financiële vertaling zetten we twee native vertalers in. De één is native in de doeltaal, de ander in de brontaal.

Zo wordt de Nederlands-Engelse vertaling van een jaarverslag eerst gemaakt door een Engelstalige financieel vertaler. Daarna reviseert een Nederlandstalige financieel vertaler, die ook Engels beheerst, de vertaling. Deze werkwijze garandeert keer op keer de perfecte vertaling: geen enkele nuance gaat verloren.

Lagere kosten door slimme vertaalsoftware

Ons vertaalproces wordt ondersteund door state-of-the-art technologie. Deze software onthoudt alle vertaalde woorden, waaronder financiële terminologie. Hoe vaker je bij ons terugkomt, hoe groter dit geheugen wordt. Bijkomend voordeel? Geen extra werk en lagere kosten.

Laat je voor het eerst iets door ons vertalen? Dan maken we in overleg ook een lijst met voorkeursterminologie. Zo houden onze vertalers zich aan jouw specifieke jargon. Dat betekent dat je altijd consistente vertalingen van ons terugkrijgt.

Alle soorten financiële documenten

Als financieel vertaalbureau vertalen we niet alleen voor klanten in de financiële sector. Je kunt ook bij ons aankloppen wanneer je als niet-financiële organisatie vertalingen nodig hebt van je financiële documenten. Zoals jaarverslagen, pensioeninformatie en notulen van aandeelhoudersvergaderingen.

Deze documenten moeten helder zijn. Iedere lezer moet de (complexe) materie kunnen begrijpen. Financieel vertaalbureau Machielsen helpt jouw bedrijf met heldere en nauwkeurig vertaalde teksten.

Geheimhouding en privacy (AVG)

Het is uiteraard belangrijk dat een vertaalbureau vertrouwelijk met je informatie omgaat. Waar worden je documenten opgeslagen? Wie heeft toegang tot deze informatie? 

Geen zorgen. Bij ons kun je rekenen op een discrete werkwijze. Sterker nog: geheimhouding maakt deel uit van onze algemene voorwaarden. De ISO-gecertificeerde werkprocessen waarborgen onze vertrouwelijkheid.

Staat er persoonlijke informatie in de te vertalen financiële documenten? Hiervoor hebben we een aparte werkprocedure ontwikkeld. Je stuurt deze documenten naar privacy@machielsen.nl. Alleen onze projectmanagers kunnen bij de gegevens.

Machielsen is het hoogstgewaardeerde vertaalbureau van Nederland

100% van de klanten beveelt ons aan.


Ik vraag direct een offerte aan

Machielsen is een gecertificeerd vertaalbureau – we werken snel en zorgvuldig. Dit zijn onze garanties:

Altijd twee native vertalers

Onze vertalers vertalen naar hun moedertaal, de revisoren kijken na in hun moedertaal – hierin zijn we uniek!

Inhoudelijke kennis

Altijd specialisten met vakinhoudelijke kennis. Zowel onze vertalers als revisors snappen jouw vakgebied.

Hoogste kwaliteit

We garanderen de hoogste kwaliteit door met slimme software te werken. Ook zijn we ISO-gecertificeerd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een vertaling?

Dat hangt van de tekst af. Hoeveel woorden zijn het? Naar welke taal moet het? Voor welk vakgebied? Op basis hiervan bepalen we de prijs. Wil je direct weten wat je vertaling gaat kosten? Vraag een offerte aan of bel ons even.

Ontvang direct een vrijblijvende offerte

Hoe lang duurt een vertaling?

Ook dat hangt van de lengte, het onderwerp en de gevraagde taal af. Maar om je een beeld te geven: een goede vertaler vertaalt zo’n 2000 woorden per dag. Daarna kijkt een tweede native vertaler het na en doen onze projectmanagers een extra kwaliteitscheck. Heb je echt haast? In overleg is er veel mogelijk.

Neem contact op met onze projectmanagers

Werken jullie met machine-vertalingen?

Normaal werken we nooit met machinevertalingen. Teksten bevatten nuances die een machine (DeepL, Google Translate) er niet altijd uithaalt. Onze menselijke vertalers kunnen dit als de beste. Wil je de mogelijkheden tot machine-vertaling bespreken, bijvoorbeeld omdat het goedkoper zou zijn? Bel ons en we kijken wat mogelijk is.

Bespreek de mogelijkheden

Hoeveel mensen werken er aan mijn vertaling?

We stellen een team op maat samen: minimaal twee native vertalers en een projectmanager. De content wordt vertaald door een native vertaler en nagekeken door een tweede native vertaler. De projectmanager doet de laatste kwaliteitscontroles, zet de puntjes op de i en levert de vertaling.

Lees meer over onze werkwijze