Technisch vertaalbureau Machielsen

Terminologie en vakjargon correct vertaald

Heb je een technisch bedrijf en doe je internationaal zaken? Of ben je van plan om binnen nu en een jaar de grens over te gaan?

Voor veel bedrijven in de technische sector zijn taal en communicatie de grootste struikelblokken. Je hebt een taalpartner nodig die de brug kan slaan tussen jou en je prospects.

Alleen iemand die technisch inzicht heeft en het verhaal op de juiste manier overbrengt, kan dat. Je wilt zeker weten dat al je communicatie-uitingen vakkundig worden vertaald, van technische specificatie tot juridisch contract tot social media post.

Met onze kennis en expertise voegen we waarde toe aan jouw internationale succes.

Technische vertaling van Machielsen

Waarom kiezen voor Machielsen?

  • Hoogst gewaardeerde vertaalbureau
  • Gespecialiseerde technische vertaalteams
  • Gratis revisieronde door 2e native vertaler
  • Toegang tot 30 jaar kennis en ervaring
  • Kritisch op de brontekst
Direct een vrijblijvende offerte

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een 9.6!

100% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Review Henno over Machielsen

Meer dan een SEO vertaling

"We hadden meer dan een SEO vertaling nodig en we zijn op zoek gegaan naar een partij die net een stapje extra deed op het gebied van internationale SEO. Na een zoektocht zijn we bij Machielsen uitgekomen. De combinatie tussen inhouse en lokale SEO specialisten zorgt voor een prachtig resultaat."

Henno Schothorst – BBA Pumps

Review Archie Verhoog

Onze content partner

"Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het heel simpel: wil je echt goede content marketing, hoogwaardige vertalingen en ook nog eens een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen."

Archie Verhoog - Van der Maas & Verhoog Advocaten

Vrijblijvende offerte voor je technische vertaling

Wanneer je de grens over gaat met je technische bedrijf heb je een taalpartner nodig die de brug kan slaan tussen jou en je prospects. Alleen iemand die technisch inzicht heeft en het verhaal op de juiste manier overbrengt, kan dat. Met onze expertise voegen we waarde toe aan jouw internationale succes. Onze klanten waarderen onze uitmuntende service en kwaliteit met een 9.7.

  • Onze service scoort een 9.7
  • Alle talen, alle vakgebieden
  • Geheimhouding en discretie gegarandeerd
  • Offerte binnen 24 uur
  • Offertes zijn 100% vrijblijvend
Direct een vrijblijvende offerte

Technische vertaling laten maken

Vertaalbureau voor de technische branche

Vertalingen voor de technische sector vragen om een specialistische aanpak. De teksten staan vol met vakjargon en specifieke terminologie die je zonder technische kennis niet kunt vertalen.

Daarnaast moet de technische vertaling ook nog eens aansluiten op de doelen die je hebt, een offerte moet verkopen en een technische handleiding moet vooral duidelijk zijn. Bij het maken van een technische vertaling is het essentieel om met specialisten te werken.

Je wilt serieus genomen worden door je internationale zakenpartners. Kwaliteit, snelheid en correct vakjargon zijn erg belangrijk bij een vertaling. Ben je van plan om zaken te doen in Polen? In deze blog delen we tips voor ondernemers.

Een vertaalbureau met gespecialiseerde technisch vertalers

Met onze specialistische kennis hebben we al aardig wat techneuten omvergeblazen. Technisch vertaler word je namelijk niet zomaar.

Onze vertalers hebben uiteraard een talenstudie afgerond. Daarnaast verwachten we ook dat ze een aantoonbare technische ervaring hebben. Sommige vertalers hebben werktuigbouwkunde gestudeerd. En anderen zijn jaren werkzaam geweest in de technische industrie.

Kwaliteitsvertalingen voor de technische sector

Om vertalingen van de hoogste kwaliteit te garanderen hebben we een speciale werkwijze ontwikkeld. We werken volgens ons dubbel native principe. Dit houdt in dat we niet één native speaker inzetten, maar twee. De vertalers zijn altijd specialist in techniek.

Er werken er dus altijd twee native speakers aan een tekst. De Nederlands-Franse vertaling van een technische handleiding, bijvoorbeeld, wordt gedaan door een Frans technisch vertaler en nagekeken door een Nederlander. We zijn elke dag weer blij dat we voor deze methode hebben gekozen. De vertalers vullen elkaar goed aan en zorgen voor een optimaal resultaat. Direct naar de juiste taal.

Consistente terminologie en vakjargon

Onze handige software

Bij de vertaling van grote documenten, zoals handleidingen of verkoopboeken, is het belangrijk om de terminologie op een consistente manier door te voeren in de vertaling. Om consistentie te waarborgen worden onze technische vertalers ondersteund door software.

De software zorgt ervoor dat alle terminologie op dezelfde manier wordt vertaald.

Eventueel maken we woordenlijsten en een stijlgids, zodat iedereen op dezelfde manier aan je vertaling werkt. Bovendien herkent de software eventuele herhaling in de tekst, wat een aantrekkelijke korting kan opleveren. Wanneer je vaker van onze vertaaldiensten gebruik maakt geven eerder vertaalde teksten ook recht op korting.

SEO vertalingen voor de technische sector

Wereldwijde vindbaarheid

Wanneer je een technische tekst voor online wilt laten vertalen zoals je website, een blog of een e-book is het verstand om rekening te houden met SEO. Er zijn veel technische bedrijven die gebruik maken van onze internationale SEO kennis en expertise.

The multi language content connoisseurs

De wereld ligt letterlijk aan je voeten als partner van Machielsen. We combineren onze taal- en marketingkennis om jou succesvol te maken in iedere taal en in elk land. Dat doen we door voor jou een deskundig team op maat samen te stellen. Vertalen naar het Pools? Vraag nu een 100% vrijblijvende offerte aan.

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je.

We integreren jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal. Bellen mag ook.

Stel je vraag aan Jouke

Jouke is de man van digitale marketing en SEO en kan al je vragen beantwoorden.

+31 50 309 31 62
office@machielsen.nl

100% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

+31 50 309 31 62 Direct een vrijblijvende offerte