Technisch vertaalbureau Machielsen

Terminologie en vakjargon correct vertaald

Heb je een technisch bedrijf en doe je internationaal zaken? Of ben je van plan om binnen nu en een jaar de grens over te gaan?

Voor veel bedrijven in de technische sector zijn taal en communicatie de grootste struikelblokken. Je hebt een taalpartner nodig die de brug kan slaan tussen jou en je prospects.

Alleen iemand die technisch inzicht heeft en het verhaal op de juiste manier overbrengt, kan dat. Je wilt zeker weten dat al je communicatie-uitingen vakkundig worden vertaald, van technische specificatie tot juridisch contract tot social media post.

Met onze kennis en expertise voegen we waarde toe aan jouw internationale succes.

Technische vertaling van Machielsen

Waarom kiezen voor Machielsen?

  • Gespecialiseerde technische vertaalteams
  • Gratis revisieronde door 2e native vertaler
  • Toegang tot 30 jaar kennis en ervaring
  • Kritisch op de brontekst
  • Hoogst gewaardeerde vertaalbureau
Direct een vrijblijvende offerte

Voorbereiding - analyse & intake

Een zorgvuldige voorbereiding is belangrijk. Afgezien van een tekstanalyse met behulp van onze software doen we een intake, onder andere om de tone of voice te bepalen en naar voorkeurstermen te vragen.

Uitvoering - double native team

De vertaler die we selecteren, is een native speaker van de doeltaal die voldoende kennis heeft van het onderwerp van jouw tekst. De revisor heeft juist de brontaal als moedertaal. De revisor kan dezelfde specialistische kennis hebben als de vertaler, maar soms selecteren we iemand met aanvullende expertise.

Afronding - controle en levering

De revisor controleert de vertaling op tikfouten, grammatica en leesbaarheid. Doordat de revisor een native speaker van de brontaal is, kan hij ook beoordelen of de boodschap goed is weergegeven. Na een grondige eindcontrole bij ons op kantoor wordt de vertaling geleverd.

Vrijblijvende offerte voor je technische vertaling

Wanneer je de grens over gaat met je technische bedrijf heb je een taalpartner nodig die de brug kan slaan tussen jou en je prospects. Alleen iemand die technisch inzicht heeft en het verhaal op de juiste manier overbrengt, kan dat. Met onze expertise voegen we waarde toe aan jouw internationale succes. Onze klanten waarderen onze uitmuntende service en kwaliteit met een 9.7.

  • Onze service scoort een 9.7
  • Alle talen, alle vakgebieden
  • Geheimhouding en discretie gegarandeerd
  • Offerte binnen 24 uur
  • Offertes zijn 100% vrijblijvend
Direct een vrijblijvende offerte

Technische vertaling laten maken

Vertaalbureau voor de technische branche

Vertalingen voor de technische sector vragen om een specialistische aanpak. De teksten staan vol met vakjargon en specifieke terminologie die je zonder technische kennis niet kunt vertalen.

Daarnaast moet de technische vertaling ook nog eens aansluiten op de doelen die je hebt, een offerte moet verkopen en een technische handleiding moet vooral duidelijk zijn. Bij het maken van een technische vertaling is het essentieel om met specialisten te werken.

Je wilt serieus genomen worden door je internationale zakenpartners. Kwaliteit, snelheid en correct vakjargon zijn erg belangrijk bij een vertaling.

Een vertaalbureau met gespecialiseerde technisch vertalers

Met onze specialistische kennis hebben we al aardig wat techneuten omvergeblazen. Technisch vertaler word je namelijk niet zomaar.

Onze vertalers hebben uiteraard een talenstudie afgerond. Daarnaast verwachten we ook dat ze een aantoonbare technische ervaring hebben. Sommige vertalers hebben werktuigbouwkunde gestudeerd. En anderen zijn jaren werkzaam geweest in de technische industrie.

Kwaliteitsvertalingen voor de technische sector

Om vertalingen van de hoogste kwaliteit te garanderen hebben we een speciale werkwijze ontwikkeld. We werken volgens ons dubbel native principe. Dit houdt in dat we niet één native speaker inzetten, maar twee. De vertalers zijn altijd specialist in techniek.

Er werken er dus altijd twee native speakers aan een tekst. De Nederlands-Franse vertaling van een technische handleiding, bijvoorbeeld, wordt gedaan door een Frans technisch vertaler en nagekeken door een Nederlander. We zijn elke dag weer blij dat we voor deze methode hebben gekozen. De vertalers vullen elkaar goed aan en zorgen voor een optimaal resultaat.

Consistente terminologie en vakjargon

Onze handige software

Bij de vertaling van grote documenten, zoals handleidingen of verkoopboeken, is het belangrijk om de terminologie op een consistente manier door te voeren in de vertaling. Om consistentie te waarborgen worden onze technische vertalers ondersteund door software.

De software zorgt ervoor dat alle terminologie op dezelfde manier wordt vertaald.

Eventueel maken we woordenlijsten en een stijlgids, zodat iedereen op dezelfde manier aan je vertaling werkt. Bovendien herkent de software eventuele herhaling in de tekst, wat een aantrekkelijke korting kan opleveren. Wanneer je vaker van onze vertaaldiensten gebruik maakt geven eerder vertaalde teksten ook recht op korting.

SEO vertalingen voor de technische sector

Wereldwijde vindbaarheid

Wanneer je een technische tekst voor online wilt laten vertalen zoals je website, een blog of een e-book is het verstand om rekening te houden met SEO. Er zijn veel technische bedrijven die gebruik maken van onze internationale SEO kennis en expertise.

The multi language content connoisseurs

De wereld ligt letterlijk aan je voeten als partner van Machielsen. We combineren onze taal- en marketingkennis om jou succesvol te maken in iedere taal en in elk land. Dat doen we door voor jou een deskundig team op maat samen te stellen. Vertalen naar het Pools? Vraag nu een 100% vrijblijvende offerte aan.

Dit zeggen onze klanten over ons

Review Henno over Machielsen

Meer dan een SEO vertaling

We hadden meer dan een SEO vertaling nodig en we zijn op zoek gegaan naar een partij die net een stapje extra deed op het gebied van internationale SEO. Na een zoektocht zijn we bij Machielsen uitgekomen. De combinatie tussen inhouse en lokale SEO specialisten zorgt voor een prachtig resultaat.

Henno Schothorst – BBA Pumps

Review Archie Verhoog

Onze content partner

Wij werken al jaren met Machielsen en voor ons is het heel simpel: wil je echt goede content marketing, hoogwaardige vertalingen en ook nog eens een heel plezierig contact? Dan ga je naar Machielsen.

Archie Verhoog - Van der Maas & Verhoog advocaten

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je…

We integreren in jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ook zo ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal.

Stel je vraag aan Jouke

Jouke is de man van digitale marketing en SEO en kan al je vragen beantwoorden.

+31 50 309 31 62
office@machielsen.nl