Blogs laten schrijven

Geen tijd om je eigen blogs te schrijven? Geen inspiratie?

Oké, the ugly truth about bloggen:

Blogs maken je zichtbaar en vindbaar, als je het goed doet…

Schrijf jij wel eens een blog? Waarschijnlijk wel, maar de kans is groot dat:

  • Je een hekel hebt aan het schrijven van blogs
  • Je een SEO blog schrijft, maar dat je niet scoort in Google
  • Je helemaal geen tijd hebt om je blog bij te houden
  • Je een blog schrijft maar dat hij niet wordt gelezen

Wij helpen je graag om je doel te bereiken, bijvoorbeeld: beter gevonden, meer leads genereren of je autoriteitspositie versterken.

Blogs laten schrijven door Machielsen

Liesbeth Machielsen

Blogger

Maak kennis met Lies
Blogs laten schrijven - Copywriter voor website
SEO blogs laten schrijven door contentspecialist
Zakelijk Bloggen uitbesteden aan tekstscrhijver
wel of niet bloggen voor betere seo
Blogs schrijven uitbesteden
b2b blogs laten schrijven

Zelfs onze klanten zijn de leukste, zij hebben vertrouwen in onze deskundigheid

De struikelblokken: tijd, planning en onderwerpen

In theorie is het allemaal prachtig, zo’n blog, maar de praktijk wil nog wel eens tegenvallen. Hoe begin je een blog?

En als je eenmaal aan een blog begonnen bent, moet je er wel voor zorgen dat je regelmatig blijft bloggen. Het werk gaat altijd voor. Betalende klanten hebben voorrang op het bedenken en schrijven van een blogbericht. En waar moet je trouwens elke keer over schrijven? Zo spannend zijn je bedrijfsactiviteiten niet.

De grootste struikelblokken bij het schrijven van blogs zijn tijd, een goede planning en een interessant onderwerp. Wij kunnen je helpen met alle drie.

Tip: laat je SEO teksten schrijven door onze copywriters

blog laten schrijven SEO

Een strategie voor een succesvol blog

Om hoogwaardige content te maken, heb je een strategie nodig. Je moet duidelijk hebben wie je doelgroep is, wat die doelgroep interessant vindt en hoe je ze bereikt. Het is waardevol om te weten waar ze naar op zoek zijn: tips, informatie, productreviews? En of ze bereid zijn om hele lappen tekst te lezen. En kan er humor in het blog? En dan moeten de teksten die je schrijft ook nog voldoen aan allerlei SEO eisen, waar begin je?

Voordat we beginnen met bloggen, onderzoeken we jouw doelgroep en analyseren we de huidige situatie. Is er bijvoorbeeld al een blog? Is er een SEO onderzoek gedaan? Deze nulmeting is ons uitgangspunt. We zetten een strategie uit en maken een planning. De nulmeting komt later goed van pas om het behaalde resultaat te meten.

Besteed het schrijven van blogs uit.

Onderwerpen,  planning en promotie

In de strategie bepalen we onder andere geschikte onderwerpen om over te bloggen en welke doelen je wilt behalen. Wil je een product onder de aandacht brengen? Dan kun je een productreview schrijven. Is je doelgroep op zoek naar kennis? Dan delen we kennis: we schrijven bijvoorbeeld 5 tips over een bepaald onderwerp. Het is belangrijk om regelmatig berichten te plaatsen, met gevarieerde onderwerpen. Eén keer bloggen heeft weinig zin. We raden aan om minimaal een keer per maand een blog te schrijven. Dit lijkt misschien veel, maar het is de moeite waard. Een goed weblog levert een waardevolle bijdrage aan je vindbaarheid (SEO).

We nemen je graag al het werk uit handen. Behalve het maken van een strategie en planning signaleren we dat het tijd is voor een nieuwe tekst, plannen we een gesprek en zetten we het schrijven van je blog alvast in de agenda.

Hoe gaan wij over jouw organisatie of product blogs schrijven? Het antwoord is vrij simpel: we interviewen jou over het vastgestelde onderwerp, vervolgens maken wij er een blogpost van die perfect is afgestemd op jouw doelgroep.

Bij de strategie hoort ook de promotie van je blog, je steekt veel tijd in je blog. Dus moet een blog je ook iets opleveren. Hoe gaan we er voor zorgen dat het blog bij jouw lezers komt? Eén keer delen op Twitter is niet voldoende.

Bespaar je de pijn en moeite, besteed het bloggen uit!

Kennismaken?

Blog geschreven? Goed gedaan maar nu begin het pas!

Je creëert hoogwaardige, deelbare content die interessant is voor je doelgroep. Door in je blogs informatie te delen, zet je jezelf neer als autoriteit. Door over specifieke onderwerpen te bloggen word je beter gevonden door je doelgroep.

Maar nu komt het: de promotie van je blog is minstens zo belangrijk als het schrijven van een kwalitatief hoogwaardig artikel. Wij weten hoe dit moet en helpen je graag met beide.

Tip: maak een contentstrategie om je doelgroep beter te bereiken

Blogs vertalen voor internationaal bereik

Heb je veel internationale volgers? Heb je een unieke dienst en wil je de grens over? Je blog is een belangrijk element van je website. Veel organisaties kunnen een flinke slag slaan door blogs te publiceren in het buitenland. Vooral specialistische e-commerce ondernemingen. Je vergroot je naamsbekendheid en het is een goede testcase om te peilen of jouw product in de smaak valt. Wij zorgen dat jouw blog wordt afgestemd op het zoekgedrag van het land waar je gevonden wilt worden.

Meer weten over ons vertaalbureau?

Blogs laten schrijven door SEO specialisten

“Hoogwaardige content is essentieel. Kwantiteit wordt vaak boven kwaliteit gesteld. Dat is zonde, want goede, deelbare content is veel waardevoller. Je blijft in contact met je relaties en je wordt gevonden door mensen die belangstelling hebben voor het onderwerp waarover je schrijft. Als zij een reactie achterlaten en hun netwerk attenderen op je blog, wordt je lezerskring steeds groter en komen er meer mensen op je website.”

– Jouke de Jong,

Machielsen blog

Hoe doet Machielsen dat? Wij hebben onze eigen contentstrategie met een bijbehorende agenda. In de agenda staat precies waneer er gepubliceerd moet worden. Bloggen is één van de kanalen die wij inzetten om onze doelgroep te bereiken. Wij bloggen zelf minstens twee keer per maand en proberen over diverse onderwerpen te schrijven. Onze organisatie heeft raakvlakken met taal, tekst, internationalisering en (online)marketing. Maar we schrijven ook grappige stukjes, zonder achterliggende gedachte. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ben je benieuwd waar wij zelf over bloggen? Of wil je inspiratie opdoen?

Be our guest en lees hier ons blog