Maak kennis met Machielsen

Bij Machielsen zijn we supergoed met tekst. Je kunt bij ons terecht voor awesome content, sterke SEO en fantastische vertalingen. Weten wie wij zijn? Dan zit je op deze pagina goed.

Bekijk het team

Ons verhaal

Dertig jaar geleden is Liesbeth begonnen als freelance vertaler. Haar motto was: gewoon lekker werken en doen wat je leuk vindt. Het doel was niet eens om uit te groeien tot een compleet bedrijf.

Maar als je continu kwaliteit levert en altijd plezier hebt in je werk, komt de groei soms vanzelf. Liesbeth verbeterde namelijk ook steeds de bronteksten die klanten aanleverden voor vertalen. Uiteindelijk zeiden haar klanten: weet je wat, schrijf onze Nederlandse teksten ook maar. Kun je die daarna direct vertalen. En voilà – daar heb je je combinatie van schrijven en vertalen.

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld tot een volwaardig contentmarketingbureau en vertaalbureau in één. En intussen is Liesbeth niet meer in haar eentje: we werken met zeven man (m/v) sterk vanuit een supermooi kantoor in Groningen.

Ons doel? Het allerbeste contentmarketingbureau én het allerbeste vertaalbureau ter wereld worden. No biggie.

Meet our team

Contentmarketeer
Tessa van machielsen content specialst

Tessa de Vries

Onze historisch letterkundige Tessa kan ook goed overweg met hedendaagse teksten. Ze creëert content en vertelt verhalen alsof haar leven ervan afhangt. Houdt naast het tikken van teksten van Berlijn, musea en rode wijn.

Manager vertaalbureau
Vertaler van Machielsen

Anna Moerbeek

Blinkt uit in projectmanagement en is een wizard met software. Ze stuurt onze vertaalteams aan en heeft Machielsen eigenhandig klaargestoomd voor de ISO-certificering. Anna’s guilty pleasure: Temptation Island.

CEO

Liesbeth Machielsen

Vertaalster en schrijfster in hart en nieren. Houdt van de veelzijdigheid van dit vak. Meer dan 3 decennia ervaring en o ja, ze is hier de baas. Geniet van juridisch en commercieel werk en is dol op slecht geschreven teksten en het uitzicht van haar kantoor in Groningen.

Contentmarketeer

Herre Zonderland

Herre is een snelle leerling; een marketeer die zich als de bliksem ontwikkelt. Of hij nu schrijft of video’s edit – het verhaal moet kloppen. Houdt van muziek en klimmen. Qua integratie is hij een voorbeeld voor alle Friezen.

CFO

Feije de Jong

Feije brengt rust en structuur in het zooitje ongeregeld bij Machielsen. Waar zouden we zijn zonder hem? Feije bouwt huizen als kastelen en zorgt voor een boekhouding die klopt tot twee cijfers achter de komma.

Projectmanager
Jenny vertaalbureau Machielsen

Jenny Shelepov

Projecten afleveren vindt Jenny het leukst. En dat ze dan nog nét even een dubbele spatie of tikfout kan wegwerken! Onze perfectionistische projectmanager is niet alleen gek op chick flicks en foute series, maar is ook verslaafd aan filet americain. Qua koffie en taart is ze volstrekt onberekenbaar.

Chief Content Officer
Content Marketing Bureau

Jouke de Jong

De man van marketing en online. Goed in SEO: hij krijgt je website op de eerste plaats! Snel, slim en dodelijk. Zet altijd een paar stappen extra voor zijn klanten. Jouke is vaak in Amsterdam te vinden en zou graag een tweede Machielsen-vestiging openen in een tropisch oord. Ze noemen hem ook wel “mister money”.