Maak kennis met Machielsen

Bij Machielsen zijn we supergoed met tekst. Je kunt bij ons terecht voor awesome content, sterke SEO en fantastische vertalingen. Weten wie wij zijn? Dan zit je op deze pagina goed.

Bekijk het team

kantoor-machielsen

Ons verhaal

Dertig jaar geleden is Liesbeth begonnen als freelance vertaler. Haar motto was: gewoon lekker werken en doen wat je leuk vindt. Het doel was niet eens om uit te groeien tot een compleet bedrijf.

Maar als je continu kwaliteit levert en altijd plezier hebt in je werk, komt de groei soms vanzelf. Liesbeth verbeterde namelijk ook steeds de bronteksten die klanten aanleverden voor vertalen. Uiteindelijk zeiden haar klanten: weet je wat, schrijf onze Nederlandse teksten ook maar. Kun je die daarna direct vertalen. En voilà – daar heb je je combinatie van schrijven en vertalen.

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld tot een volwaardig contentmarketingbureau en vertaalbureau in één. En intussen is Liesbeth niet meer in haar eentje: we werken met zeven man (m/v) sterk vanuit een supermooi kantoor in Groningen.

Ons doel? Het allerbeste contentmarketingbureau én het allerbeste vertaalbureau ter wereld worden. No biggie.

Meet our team

Manager vertaalbureau
Vertaler van Machielsen

Anna Moerbeek

Blinkt uit in projectmanagement en is een wizard met software. Is in het wild te herkennen aan haar metallic-roze sporttas. Ze stuurt onze vertaalteams aan en is de drijvende kracht achter onze ISO-certificering. Laat soms ‘per ongeluk’ de radio op een dance-zender met hits uit de jaren negentig staan. Houdt onironisch van Married at First Sight Australia en kriekbier.

Contentmarketeer
Tessa van machielsen content specialst

Tessa de Vries

Onze historisch letterkundige Tessa weet hoe ze jouw bedrijf toekomstproof maakt: met de allerbeste teksten ooit. Houdt van schrijven én reviseren. Ze gaat heel slecht op onjuist spatiegebruik. Volgt religieus de Formule 1 en heeft om onverklaarbare redenen een seizoenskaart bij de FC. Pakt iedere denkbare mogelijkheid om een woordgrap te maken.

CEO

Liesbeth Machielsen

De mater familias van Zuiderpark 10. Vertaalster en schrijfster in hart en nieren. Meer dan drie decennia ervaring en o ja, ze is hier de baas. Kan zo idioot goed bakken dat nieuwe medewerkers standaard vijf kilo aankomen. Geniet van juridisch en commercieel werk en is dol op slecht geschreven teksten en het uitzicht van haar kantoor in Groningen.

Projectmanager en copywriter
tekstschrijver

Rebekka Groeneveld

Rebekka is het perfecte symbool van de samenwerking tussen vertalen en content. Ze switcht zonder enige moeite tussen onze verdiepingen – al is die extra trap naar het contentbureau wel een dingetje. Zeer belangrijk: ze is hier het enige lid van Gen Z. Het is dus eigenlijk haar hoofdtaak om ons op de hoogte houden van de TikToks, afkortingen en glitterplaatjes du jour.

CFO

Feije de Jong

Feije brengt rust en structuur in het zooitje ongeregeld bij Machielsen. Waar zouden we zijn zonder hem? Feije bouwt huizen als kastelen en zorgt voor een boekhouding die klopt tot twee cijfers achter de komma. Als je vergeet hem koffie of bier te brengen is hij niet boos. Wel teleurgesteld.

Projectmanager
Jenny vertaalbureau Machielsen

Jenny Shelepov

Projecten afleveren vindt Jenny het leukst. En dat ze dan nog nét even een dubbele spatie of tikfout kan wegwerken! Als het even kan, staat ze in de sportschool. Zit ze een keer ’s avonds thuis? Dan probeert ze eigenhandig het wereldrecord te verbreken voor het leegeten van een zak Pombären. Haar PR staat op 10 minuten.

SEO-specialist en contentmarketeer
Content Marketing Bureau

Jouke de Jong

De man van marketing en online. Snel, slim en dodelijk. Jouke heeft een zesde zintuig: hij weet precies hoe hij je website goed kan laten scoren. En niet alleen dat – hij weet ook altijd precies waar de wodka staat. Jouke is een soort digital nomad avant la lettre. Hij is vaak in Amsterdam te vinden en wil graag een tweede Machielsen-vestiging openen in een tropisch oord.