Is het de blog of het blog?

Is het de blog of het blog?

Is het de blog of het blog? Wat is de juiste schrijfwijze?

Voordat ik de blogpagina kon inrichten, moest ik even nazoeken of het nou ‘de blog’ of ‘het blog’ was.

Deze blog of dit blog

Toch wel verwarrend, en volgens mij was ik ze allebei wel eens tegengekomen.

En dat klopt: ze zijn allebei goed.

Blog kan in het Nederlands geschreven worden als de blog én het blog. Feit is dat ‘blog’ een verkorte versie is van het Engelse woord ‘weblog’ en dat ‘de blog’ en ‘het blog’ allebei goed zijn.

Ik vond vlammende betogen voor beide varianten, allemaal op basis van het taalgevoel van de schrijvers en de autoriteit van instituten als de Taalunie en het Genootschap Onze Taal.

Uit dat alles kon ik opmaken dat iedereen er een mening over heeft en dat al die meningen te verdedigen zijn.

Tip: dankzij onze contentstrategie is het organisch verkeer naar onze website is met 114% toegenomen. In deze blog delen we onze strategie.

Juiste schrijfwijze blog

Wat is de juiste schrijfwijze voor blog?

Dus: zowel de blog als het blog is goed. Wel is het zo dat je een keuze moet maken en vervolgens consequent moet zijn.

Kies je voor ‘het blog’? Verwijs er dan naar met ‘dit blog’, ‘leuk blog’ en ‘kort blog’. Ga je voor ‘de blog’, kies dan ook voor ‘deze blog’, ‘leuke blog’ en ‘korte blog’.

Wat betekent blog?

Een blog is in feite niets meer en niets minder dan een artikel dat je op je website plaatst, waarin je je kennis of ervaringen deelt. Het is de meest gangbare vorm van content. Een blog bestaat meestal uit 500 woorden, bevat vaak foto’s en beantwoordt vragen van je lezers of doelgroep.

Blogs met een educatieve inhoud zijn uitstekend om je positie als deskundige op je vakgebied te versterken: je bewerkstelligt er zogenaamd denkleiderschap mee.

Een blog kan alle vormen aannemen, van een kort, populair wetenschappelijk artikel tot een praktisch lijstje met tips. Alles is mogelijk in een blog – dat maakt deze vorm van schrijven zo toegankelijk.

Mensen zoeken van alles op op internet. Informatie over een product dat ze willen kopen, over hoe ze iets moeten aanpakken of over een bepaald onderwerp waarin ze geïnteresseerd zijn. Blogs zijn het perfecte marketinginstrument om vragen van je ideale klant te beantwoorden.