Webteksten laten schrijven door een content specialist

Zonder goede webteksten geen online marketing

Je website is het kloppend hart van al je marketingactiviteiten. Iedereen die met jou of je organisatie in aanraking komt, bezoekt je website. Dáár wordt beslist of ze wel of geen zaken met je gaan doen.

De tekst op je website speelt hier een belangrijke rol in. Webteksten maken of breken dus letterlijk al je marketingcampagnes. Wil je goede webteksten laten schrijven?

Machielsen doorgrondt jouw doelgroep, vertelt jouw verhaal en schrijft lekker leesbare content. Die op een subtiele manier aan de ranking factoren van Google voldoen.

 

Tekstschrijver met verstand van seo

Waarom kiezen voor Machielsen?

  • Boost je vindbaarheid met SEO webteksten
  • Goede webteksten verhogen de conversie
  • Versterk je merk met krachtige webteksten
  • Word serieus genomen door je doelgroep
Ja ik wil goede webteksten

Grondige intake en plan van aanpak

Om webteksten te kunnen schrijven die bij jouw bedrijf passen, is een goede voorbereiding belangrijk. We doen een grondige intake om de organisatie te leren kennen en de tone of voice te bepalen. We werken samen een plan uit voor de nieuwe webteksten.

Webteksten laten schrijven

We werken het intake interview uit en maken een briefing voor onze in-house schrijvers. Zij moeten precies weten wat er van hen wordt verwacht. Minstens twee schrijvers gaan met je webteksten aan de slag. Ze reviseren elkaars werk voor een optimaal resultaat.

Feedback, aanvullingen en revisie

Je ontvangt de webteksten ter controle. Ontbreekt er nog iets? Is je nog iets te binnen geschoten? We verwerken eventuele feedback en aanvullingen en schaven de webteksten bij. Daarna zijn de webteksten klaar voor publicatie.

Wil je content laten schrijven?

De teksten die op je website staan hebben een grote impact op je conversiepercentage. Want iedereen die je website bezoekt beslist of ze wel of geen zaken met je gaan doen. Begrijpen voor wie je schrijft en je doelgroep met de juiste toon en boodschap benaderen is de sleutel tot conversie. We schrijven webteksten voor alle branches.

  • Meetbare resultaten op basis van KPI's
  • Je krijgt je eigen content team
  • Grondige intake voor de beste kwaliteit
  • Webteksten worden afgestemd op jouw doelen
  • Aanvragen zijn 100% vrijblijvend
Ik wil goede webteksten

Webteksten zijn een duurzame investering

Betere vindbaarheid, meer conversie en een betere presentatie

In je zoektocht naar een SEO tekstschrijver voor je online teksten heb je dit vast voorbij zien komen: “goede webteksten zorgen voor meer conversie”. Iedereen heeft het over de combinatie van tekst en conversie, maar er zijn weinig tekstschrijvers die snappen waarom sommige webteksten wel converteren en andere niet.

Conversiegericht schrijven

Converterende content is pakkend, zet aan tot actie en communiceert relevante “unique selling propositions”. Ook zorgen we ervoor dat de webteksten goed leesbaar en scanbaar zijn

Het allerbelangrijkste: goed geschreven content wekt genoeg vertrouwen om de bezoeker naar conversie te leiden. Goede tekst is net zo belangrijk als het design van je website.

Webteksten en zoekmachine optimalisatie

Goede webteksten en SEO (search engine optimization) gaan hand in hand. Maar wist je dat alle goed geschreven SEO teksten aan één voorwaarde voldoen?

Ze zijn niet geschreven voor Google. Integendeel. Ze zijn geschreven voor je doelgroep. Een goede SEO tekst wordt dus geschreven voor de bezoeker en voldoet op een subtiele manier aan de ranking factoren van Google.

Een goede SEO tekstschrijver weet welke ranking factoren van invloed zijn op een SEO tekst.

Webteksten nodig? Ontdek de succesformule van Machielsen

Een grondige intake en kennis van SEO

Als je webteksten laat schrijven, wil je er zeker van zijn dat je goede SEO teksten geleverd krijgt. Jij wilt je bedrijf straks herkennen in de teksten en de website bezoekers moet converteren. Daarom moet je samenwerken met Machielsen. Onze succesformule voor webteksten werkt.

Onze succesformule bestaat uit een aantal onderdelen. De belangrijkste twee onderdelen zijn de intake en het team op maat. Voor de intake bezoeken we je bedrijf om een goede indruk te krijgen en stellen we vragen om te doorgronden wie je doelgroep is. Hiermee garanderen we dat de teksten aansluiten op je doelgroep en dus voor conversie zorgen.

Het team op maat is uniek. Je krijgt namelijk je eigen team dat helemaal aansluit op je vraag. Afhankelijk van het doel van jouw website stellen we een team samen. Als je aan de slag wilt met de vindbaarheid van je website voegen we een copywriter en een SEO specialist toe. De SEO specialist optimaliseert de pagina’s nadat de teksten zijn geschreven.

Vroeger was alles mooier, behalve webteksten en SEO

Wat je kunt leren van oude websites

Toen we begonnen met het schrijven van webteksten stelde het internet nog niet veel voor. Je kent ze wel van vroeger: websites die begonnen met “Welkom op de website van [Naam]”. Een website was toen niet veel meer dan een statische pagina met informatie. Het internet veranderde snel en de teksten werden steeds uitgebreider, gedetailleerder en er werd steeds meer ontdekt over hoe bezoekers lezen op internet. Dat bijna alle internetgebruikers je website in een F-patroon bekijken bijvoorbeeld.

Toch kun je veel leren van de websites en webteksten van vroeger. De informatie was veel compacter en to the point. De paar zinnen die je op je website had staan, moesten aanzetten tot actie. Wil jij goede teksten laten schrijven?

Wil je internationaliseren? Lees onze gids voor het vertalen van je website.

Dit zeggen onze klanten over ons

Professioneel en goed

We hebben onze content creatie uitbesteed bij contentbureau Machielsen. De content is effectief en de samenwerking is relaxed en professioneel.

Joost Kuhlmann – Stiply

Kritisch en professioneel

We hebben ons magazine laten schrijven door de eindbazen van Machielsen. De inhoud slaat echt op wat we doen! Kritisch, persoonlijk en professioneel.

Lisette Sloot – Team050

Speed dial on steroids

Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor je…

We integreren in jouw manier van communiceren met onze speed dial on steroids. Want we zijn via de meest diverse kanalen te bereiken. Vind je mailen ook zo ouderwets en wil je liever direct een antwoord op je vraag? Dan communiceren we toch via ons Slack kanaal.

Stel je vraag aan Jouke

Jouke is de man van digitale marketing en SEO en kan al je vragen beantwoorden.

+31 50 309 31 62
office@machielsen.nl