Wat is above the fold?

Wat is above the fold

In dit blog leggen we uit wat ‘above the fold’ betekent, waarom het belangrijk is en hoe je de ‘above the fold’ van je website kunt optimaliseren.

Dit zijn de belangrijkste feiten over above the fold:

  • ‘Above the fold’ verwijst naar het zichtbare gedeelte van een webpagina zonder te scrollen.
  • Het optimaliseren van ‘above the fold’ is belangrijk voor het vasthouden van de aandacht van bezoekers en het verhogen van conversiepercentages.
  • Tips voor optimalisatie: een pakkende kop, aantrekkelijke visuele elementen en eenvoudige navigatie.

Wat is ‘above the fold’?

‘Above the fold’ is een term die oorspronkelijk uit de krantenwereld komt en verwijst naar de bovenste helft van een opgevouwen krant – het gedeelte dat direct zichtbaar is zonder de krant open te vouwen.

In de wereld van webdesign en content marketing is ‘above the fold’ het gedeelte van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen. Alles wat op dit gedeelte van de pagina wordt weergegeven, wordt als cruciaal beschouwd omdat het de eerste indruk is die een bezoeker krijgt wanneer ze op je website terechtkomen.

Waarom is ‘above the fold’ belangrijk?

Het belang van ‘above the fold’ ligt in het feit dat bezoekers vaak snel beslissen of een website interessant of relevant voor hen is.

Daarom is het belangrijk om de meest relevante en boeiende informatie direct in het zicht te plaatsen, zodat bezoekers de moeite nemen om verder te scrollen en meer over je bedrijf, product of dienst te weten te komen. Het optimaliseren van het ‘above the fold’-gedeelte van je website kan leiden tot hogere conversiepercentages, betere gebruikerservaring en meer betrokkenheid.

Above the fold best practices

Pas onderstaande tips toe om het ‘above the fold’-gedeelte van je website te optimaliseren:

  • Zorg voor een heldere en pakkende kop: Een sterke kop die de aandacht trekt en de essentie van je website, product of dienst weergeeft, is cruciaal om de interesse van bezoekers vast te houden.
  • Gebruik relevante en aantrekkelijke visuele elementen: Afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen kunnen helpen om je boodschap beter over te brengen en de aandacht van de bezoekers vast te houden.
  • Maak navigatie eenvoudig en intuïtief: Een duidelijke en gebruiksvriendelijke navigatie helpt bezoekers om snel te vinden wat ze zoeken en verhoogt de kans dat ze langer op je website blijven.