Social media tools gids

Deze tools zijn onmisbaar voor iedere Social Media marketeer

Welcome to the jungle!

Upgrade je social media game met deze tools

Het aanbod van online tools voor content marketing en social media puilt behoorlijk uit. Veel marketeers zien door de bomen het bos niet meer en vinden het daardoor lastig kiezen. In deze blog vind je mijn favoriete online tools voor het creëren van toffe content voor social media.

Maak een professioneel design met Canva

Grafisch ontwerp was nog nooit zo eenvoudig. Via Canva maak je in een paar klikken professioneel ogende designs voor berichten op je social media-kanalen. De opties reiken verder dan alleen social media, een flitsend visitekaartje of een poster ontwerpen kan ook.

Hoe het werkt? Bepaal wat je wilt maken, kies een kant-en-klaar template en voeg daar zelf grafische elementen en teksten aan toe. Super simpel en onmisbaar als je snel leuke social media content wilt creëren.

Belangrijke side note: Canva is géén vervanging van een professionele designer of software als Photoshop en InDesign. De templates van Canva zijn redelijk standaard en je zult er niet snel een unieke huisstijl mee neerzetten.

Beste tool voor Social media ontwerp

 

Social Media berichten plan je met Buffer

Plan je social media berichten in en zend ze met één klik via verschillende kanalen de wijde wereld in! Wie wil dat nou niet? Buffer is een tool waarmee je berichten in een wachtrij zet en eenvoudig inplant.

Veel marketeers plannen de berichten voor Facebook al automatisch in, maar plaatsen de berichten voor bijvoorbeeld Twitter en LinkedIn nog elke keer handmatig. Dat kan makkelijker. Het grote voordeel van Buffer is dat je 1 post via verschillende social mediakanalen kunt verspreiden. Overzichtelijk en het bespaart je veel tijd.

Buffer is een goede tool voor social media

 

Cureer de mooiste foto’s op Pexels

Heb je moeite met het vinden van mooie afbeeldingen die je gratis kunt gebruiken? Stop maar met zoeken. De database van Pexels is een rijke bron van mooie en hoogwaardige afbeeldingen. Je vult in waarnaar je zoekt, kiest de juiste afbeelding uit en downloadt hem direct. Wat mij betreft een absolute must in het arsenaal van elke content marketeer.

Mooie stock foto voor op Social Media

Social media illustraties maken met Freepik

De kans is groot dat je geen professioneel vormgever bent. Maar dat betekent niet dat je geen mooie illustraties en/of afbeeldingen kunt maken voor op de socials. Weten hoe je bestaande afbeeldingen bewerkt is namelijk al genoeg. Freepik is een website vol met vector illustraties, Photoshop bestanden, foto’s en iconen die je gewoon kunt downloaden en gebruiken.

Mijn tip: gebruik onderdelen uit bestaande illustraties in je eigen vormgeving, zodat je Freepik niet hoeft te vermelden bij het gebruik van een bestand.

social media illustraties maken met freepik

 

Social media management is awesome

Maar het kan soms onoverzichtelijk en tijdrovend zijn. De bovenstaande tools zijn perfect om met meer gemak door de social media jungle te slingeren en snel toffe content te creëren.

Bezoek de websites van de tools, kijk wat voor je werkt en til zo de kwaliteit van je social media-kanalen naar een hoger niveau.

Ook interessant