Tekst redigeren

Tekst geschreven, maar niet tevreden?

We snappen je helemaal… Je hebt heel veel tijd en energie in het schrijven van een tekst gestoken: een webpagina, een blog, of misschien zelfs een e-mail naar een belangrijke klant. Maar als je de tekst terugleest ben je helemaal niet tevreden. Laat je tekst redigeren!

Wij zijn ervaren tekstschrijvers… En al onze teksten worden geredigeerd door een collega…

Een tekst schrijven lijkt makkelijk, maar is het niet. Je moet niet alleen rekening houden met de boodschap die je wilt overbrengen, maar ook met de manier waarop je die boodschap wilt overbrengen. Logisch dus dat er bij jou weleens wat mis gaat. Zelfs als je tekstschrijver van beroep bent is het verstandig om je tekst te laten redigeren.

Wil je een tekst redigeren? Dit kunnen we voor je doen:

1

Webteksten redigeren

2

Boeken redigeren

3

Blogs redigeren

4

handboeken redigeren

5

brochures redigeren

Ja, ik wil hypnotiserende content
Redigeren van teksten

Liesbeth Machielsen

Redigeert teksten

Luister niet naar ons… Dit zeggen onze klanten

Vertaalbureau & Contentbureau
Vertaalbureau en Contentbureau machielsen

We hebben onze content creatie uitbesteed bij Machielsen. De content is effectief en de samenwerking is relaxed en professioneel.

Joost Kuhlmann – Stiply

Vertaalbureau en Contentbureau

Toffe samenwerking met Machielsen. De vertaling is snel en van hoge kwaliteit. Ze kijken kritisch naar wat ze aangeleverd krijgen.

Geert Smit – Nordique

Juridisch vertaalbureau Groningen

We doen al een aantal jaren zaken met Machielsen en zijn heel tevreden over hun juridische vertaalwerk. We kunnen duidelijk merken dat ze er specialisten voor inzetten.

André Kamps – IT-Jurist

Vertaalbureau Machielsen

We hebben ons magazine laten schrijven door Machielsen. De inhoud slaat echt op wat we doen! Kritisch, persoonlijk en professioneel.

Lisette Sloot – Team050

Productteksten checker
Webteksten laten checken
Wat is redigeren
teksten laten controleren
Tekst redigreen
Redigeren van content

Redigeren van teksten volgens ons bewezen stappenplan

Het is een feit dat slechte teksten niet goed voor je bedrijf zijn. Wanneer jij op een website landt die vol met taalfouten staat, neem je dat bedrijf dan serieus? Door die slechte teksten loop je dus omzet mis, want er zijn potentiële klanten die je nu niet serieus nemen.

Je wilt dat de teksten lekker lopen en dat je boodschap duidelijk overkomt. Je wilt dat je lezers bezig zijn met de boodschap die je wilt overbrengen en niet met de taalfouten in de tekst. We werken al bijna 30 jaar met taal en tekst, we weten inmiddels wat wel en niet werkt. We redigeren tekst volgens ons stappenplan dat zich keer op keer bewijst.

Check

We lezen je tekst op inhoud na en kijken of er dingen ontbreken. Staat alles er wel in, zodat het voor je lezers duidelijk is wat je boodschap is? Of staat er soms te veel informatie in, die afleidt van waar het werkelijk om gaat? We voegen elementen toe of verwijderen ze, zodat je tekst meer to the point wordt.

Change

We passen de vorm van je tekst aan door te schuiven op woord- zins- of alineaniveau. Door het belangrijkste deel van je boodschap vooraan te zetten, bijvoorbeeld. Of door voorbeelden toe te voegen, waardoor je tekst beeldender en dus duidelijker wordt.

Double check

Er werken altijd twee redacteuren aan je tekst. Zo voorkomen we dat er fouten in de tekst sluipen. Je ontwikkelt namelijk altijd een blinde vlek voor je eigen teksten. We kijken je tekst grondig na op tik- en spelfouten. Eigenlijk redigeren we je tekst dus twee keer.
Direct contact
Tekst correctie voor online kanalen

SEO tekst redigeren

Het redigeren van SEO teksten is onze specialiteit. Met je SEO tekst wil je scoren in Google, dat is logisch. Maar voor wie schrijf jij? Voor de zoekmachine of voor je doelgroep?

Hoog bounce percentage en een lage “time on page” door slechte SEO teksten

Waarschijnlijk heb je de tekst meer voor de zoekmachine geschreven dan voor je doelgroep. Dit overkomt ons ook regelmatig, je hebt een lijst met keywords en je begint fanatiek aan je tekst. Het resultaat is SEO technisch helemaal goed, maar de tekst spreekt niemand aan. Dit resulteert in een hoog bounce percentage en de “time on page” is veel lager dan wenselijk.

Het is moeilijk om de balans te vinden tussen “sales copy” en “SEO copy”. Onze redacteuren zijn gecertificeerde SEO specialisten en weten de perfecte balans te vinden.

Samen zorgen we ervoor dat je bezoekers converteren.

SEO Tekstschrijver uit Groningen
Tekstschrijver Groningen voor SEO content
Content laten schrijven Groningen
Goede content laten maken in Groningen
Goede content laten schrijven Groningen
SEO content laten schrijven door tekstbureau Groningen
SEO tekstschrijver Groningen
Teksten laten schrijven Groningen

Slechte teksten? Daar krijgen we bij Machielsen energie van!

Heb je teksten klaarliggen die je maar niet durft te publiceren, omdat ze echt eerst nagekeken moeten worden? En heb je daar zelf niet de tijd of de expertise voor?

Heerlijk! Kom maar op met die teksten. Bij Machielsen zijn we dol op tekst redigeren. We halen de fouten uit je tekst, of gooien hem desnoods helemaal om. Als we klaar zijn met je tekst redigeren is je tekst niet alleen foutloos, maar loopt hij ook nog eens als een trein. Jij blij, want je tekst doet eindelijk wat hij moet doen: overbrengen wat jij je klanten wilt vertellen. En wij blij, want we houden van tevreden klanten.

Een tekst met spelfouten leidt af van je boodschap

Waarom we tekst redigeren?

Een lekker lopende en verzorgde tekst zonder spel- of tikfouten is een visitekaartje voor je bedrijf. Je wilt dat je klanten onder de indruk zijn van de boodschap je die overbrengt, zonder dat ze afgeleid worden door een tekst die niet lekker loopt. Of erger nog, door storende spel- en tikfouten.

Bij Machielsen weten we hoe we jouw teksten zo moeten aanpassen dat je boodschap opvalt, en niet de spelfouten in je tekst. Onze getrainde redacteuren lezen je tekst zorgvuldig door en zien meteen waar de struikelblokken zitten. Tik- en spelfouten zijn een eitje voor ze.

Direct contact
Tekst laten redigeren

Waarom we teksten redigeren

80% van onze klanten geeft aan last te hebben van “de blinde vlek”

Herken je het probleem? Je hebt een tekst geschreven, nagekeken en gepubliceerd of geprint. En het eerste wat je ziet is… een joekel van een taalfout. En je had de tekst toch echt wel drie keer zorgvuldig nagekeken voor je hem had goedgekeurd. Hoe kan dat?

Wij weten het. Dat is de beruchte blinde vlek.

Als je teksten schrijft, ontwikkel je een blinde vlek voor je eigen tekst. Bij het nakijken lees je dan over foutjes heen, simpelweg omdat je te goed weet waar je tekst over gaat. Je hebt hem zo vaak gelezen, dat je tikfouten en dt-fouten niet meer ziet, al herlees je je tekst wel honderd keer. Volstrekt normaal, zelfs geoefende schrijvers lopen hier tegenaan.

Maar er is een oplossing

Laat je teksten nakijken door een externe partij. Machielsen heeft ervaren en getrainde redacteuren in dienst die gegarandeerd alle foutjes uit jouw tekst halen, en je tekst perfect en foutloos opleveren.

Bekijk onze abonnementen
blinke vlek bij schrijven

Redigeren, corrigeren, proeflezen of reviseren?

Is dat niet allemaal hetzelfde? Nee dus. Hier de verschillen op een rij:

Redigeren wordt gedaan door een redacteur. Dit is iemand die verantwoordelijk is voor de bewerking van de inhoud van een publicatie, zoals een boek, tijdschrift of website, of die feitelijk werkt aan de inhoud.

Corrigeren wordt gedaan door een corrector. Dit is iemand die een boek, artikel of tekst naleest en controleert, en de laatste grammaticale, typografische en stijlfouten eruit haalt.

Proeflezen wordt gedaan door een proeflezer die een tekst naleest in de drukproef, voordat hij naar de drukpers gaat. Zijn alle teksten goed overgenomen? Ontbreekt er een fotobijschrift? Komt de inhoudsopgave overeen met alle titels en zijn de pagina’s goed?

Reviseren wordt gedaan door een revisor, die een vertaling controleert op correctheid van terminologie, grammatica en spelling. Daarnaast kijkt de revisor naar de volledigheid van de vertaling, lay-out en de correcte schrijfwijze van getallen, eigennamen en plaatsnamen.

Bekijk onze abonnementen
Tekstschrijver in Groningen gezocht

Tekst redigeren? Neem contact op met Machielsen

Vul het contactformulier in of stuur een MAIL

Frans Vertaalbureau voor documenten vertalen
Vertaalbrueau Franse taal voor internationaal zaken doen
Vertaalbureau Frans - internationaal zakendoen
Vertaalbureau Frans - website laten vertalen naar het Frans
Vertaalbureau Frans voor zakelijke vertaling
Vertalen Franse teksten door professionele vertalers