Deze 4 vertaal apps zijn perfect voor op vakantie

Taal

overzicht van de beste vertaal-apps

Inhoudsopgave

Tijdens een 8-weekse reis door Mexico merkte ik als contentmarketeer voor een vertaalbureau hoe populair vertaal apps zijn onder toeristen, vooral Amerikanen.

In dit artikel bespreken we indrukwekkende vertaal apps zoals Waygo, Google Translate, TripLingo en iTranslate en geven we inzicht in hoe deze apps werken en welke voordelen ze bieden voor reizigers. Wil je een taalbarrière doorbreken of meer leren over de lokale cultuur, deze apps zullen je helpen bij je internationale avonturen.

In een klein restaurantje raakte ik aan de praat met een zakenman uit Texas. Hij vertelde dat hij veel reist voor zijn werk en dat hij veel gebruik maakt van vertaal apps. Hij had voor ieder continent een andere favoriet. Er zijn bijvoorbeeld apps die alleen tekst of spraak van het Engels naar Chinees vertalen, en andersom. 

Voor ieder continent zijn er dus meerdere vertaal apps.

We hebben de meest indrukwekkende vertaal apps op een rijtje gezet

Er zijn dus verschillende soorten vertaal apps. En omdat de apps zij in te delen in een aantal categorieën, is het vrij lastig om een beste vertaal app aan te wijzen. Een vertaal app voor de Aziatische markt is niet te vergelijken met een app voor de Europese markt.

In dit blog benoemen we de meest indrukwekkende vertaal apps.

Grofweg zijn er twee varianten: vertaal apps waarbij je tekst kunt inspreken, en vertaal apps waarbij je een vertaling krijgt van geschreven tekst.

Waygo: een vertaal app voor het Chinees, Japans en Koreaans

Voorbeeld vertaal app

Waygo is een fantastische vertaalapp, speciaal ontwikkeld voor het vertalen van Chinese, Japanse en Koreaanse karakters naar het Engels. Deze app is een redder in nood voor reizigers die zich in Azië bevinden, maar de lokale talen niet machtig zijn.

Wat Waygo uniek maakt, is de mogelijkheid om tekst te vertalen met behulp van de camera op je smartphone. Je richt simpelweg je camera op bijvoorbeeld een menukaart of informatiebord en Waygo tovert een vertaling op je scherm. Het gebruik van de app is eenvoudig en intuïtief, waardoor je snel en gemakkelijk vertalingen kunt krijgen, zelfs zonder internetverbinding.

Naast het vertalen van tekst, biedt Waygo ook hulp bij het uitspreken van woorden in het Chinees, Japans en Koreaans. Dit is ideaal voor reizigers die de lokale bevolking in hun eigen taal willen aanspreken. Voor de echte fijnproevers heeft Waygo zelfs een ‘food picture’-functie, waarmee je kunt zien hoe een bepaald gerecht eruitziet nadat je het hebt laten vertalen.

Met deze functies wordt Waygo niet alleen een praktische hulp, maar ook een leuke manier om je te verdiepen in de Aziatische talen en culturen. De app is gratis te downloaden op zowel iTunes als Google Play, waardoor je op elk moment en op elke plek kunt genieten van de wonderen van Waygo.

Google Translate: vertaalt 103 talen

Google translate app

Google Translate is een ongelooflijk veelzijdige en gebruiksvriendelijke vertaalapp die meer dan 100 talen ondersteunt. Deze populaire app is een must-have voor reizigers, expats en iedereen die regelmatig met mensen uit verschillende taalgebieden communiceert.

Met Google Translate kun je teksten invoeren of inspreken, geschreven tekst scannen met je camera en zelfs handgeschreven woorden en zinnen herkennen. Het is de perfecte metgezel om je taalbarrières te doorbreken en op een eenvoudige manier met mensen van over de hele wereld te communiceren.

Google Translate biedt ook een offline functie waarmee je 59 talen kunt vertalen zonder internetverbinding. Dit is bijzonder handig wanneer je op reis bent en geen toegang hebt tot Wi-Fi of mobiele data. Bovendien is de app eenvoudig te gebruiken, met duidelijke pictogrammen om te wisselen tussen schrijven, fotograferen, praten of typen.

Google Translate is gratis verkrijgbaar op iTunes en Google Play en maakt het gemakkelijker dan ooit om je wereldwijd te verbinden en nieuwe talen te leren kennen. Kortom, Google Translate is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zich wil onderdompelen in de diversiteit van onze wereld.

TripLingo: praat als een local

 

Triplingo App voor vertalen

TripLingo is een unieke en boeiende taal- en cultuurapp die je helpt om als een local te praten en je onder te dompelen in de cultuur van je bestemming.

In plaats van alleen een vertaalapp te zijn, biedt TripLingo je een breed scala aan hulpmiddelen om je voor te bereiden op een reis en je te helpen je aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken.

Selecteer simpelweg je bestemming, download het bijbehorende taalpakket en je hebt toegang tot een schat aan informatie, waaronder een spraakvertaler, een beeldvertaler, veelgebruikte zinnen en een Wi-Fi-kiezer voor bellen vanuit het buitenland.

Naast taalondersteuning biedt TripLingo ook waardevolle culturele tips en adviezen. Zo leer je bijvoorbeeld hoeveel fooi je moet geven, hoe je veilig kunt reizen en wat de lokale gebruiken en gewoonten zijn. De app is verrijkt met typische zinnen en uitdrukkingen uit het land, met secties gewijd aan humor, uitgaan en zelfs flirten.

TripLingo is gratis verkrijgbaar op iTunes en Google Play, met een Pro-versie die nog meer zinnen en content biedt voor een abonnement van €39,99 voor drie maanden. Met TripLingo ben je niet alleen klaar om een nieuwe taal te spreken, maar ook om jezelf onder te dompelen in een nieuwe cultuur en je reiservaring te verrijken.

iTranslate: vertaal met je iWatch

I translate vertaal app

iTranslate is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke vertaalapp die wereldwijd enorm populair is. Met meer dan 50.000 positieve beoordelingen op iTunes, biedt iTranslate ondersteuning voor meer dan 100 talen, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizigers, studenten en professionals.

De app heeft een intuïtieve interface en is eenvoudig te gebruiken, waardoor het gemakkelijk is om snel vertalingen te krijgen, zowel geschreven als gesproken. Uniek is de Apple Watch-compatibiliteit, waarmee gebruikers zelfs vanaf hun pols kunnen vertalen – een handige functie als je onderweg bent.

De basisversie van iTranslate is gratis en biedt een scala aan nuttige functies, maar voor gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde mogelijkheden is er een Pro-versie beschikbaar. Voor €39,99 per jaar of €4,99 per maand biedt iTranslate Pro offline vertalingen, website-vertalingen, spraakmodus en werkwoordsvervoegingen. Met zo’n uitgebreid aanbod van talen en functies, is iTranslate een waardevolle reisgenoot voor mensen die willen communiceren en verbinding maken met anderen over de hele wereld, ongeacht de taalbarrières.

De ultieme vakantie app

In Mexico heb ik nauwelijks gebruik gemaakt van een vertaal app, omdat ik Spaans spreek. Ook als ik op zakenreis naar Duitsland of Engeland ga zal ik de apps niet gebruiken.

Jouke de Jong

Jouke de Jong

Jouke is SEO specialist en storyteller. Als je verhaal te ingewikkeld is, luistert niemand. Je wilt laten zien dat jouw dienst het probleem van je klant oplost, in welke taal dan ook.